Ki nevet a végén? Nagyon kínos a Fidesznek Rogán Antal botránya

Rogán Antal továbbra sem hajlandó a nyilvánosság elé állni azok után, hogy több botrányos nyilatkozat szerint is kenőpénzt fogadott el alvilági szereplőktől. A Fidesznek és a kormánynak egyre kényelmetlenebb a nyomás, amit a miniszter ügyei jelentenek.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerdán előre be nem jelentetten tartott sajtótájékoztatót a parlamentben a kormányülés szünetében. Ám így sem tudta elkerülni, hogy az újságírók rákérdezzenek a Portik Tamással kapcsolatos állításokra.

A Népszabadság azt írja, Rogán Antal nem kommentálta azt, hogy Portik a bíróságon tízmilliós kenőpénz elfogadásával vádolta meg őt, továbbra is csak azt ismételte, hogy bűnözők állításival nem kíván foglalkozni. Arra a keresztkérdésre sem reagált érdemben, hogy akkor a szintén bűnöző szocialista politikus, Zuschlag János nyilatkozataira korábban miért szerveztek külön sajtótájékoztatót, ha most emiatt reagálni sem akarnak.

Természetesen eleve érthetetlen, miért ne kellene reagálni egy bűnöző vádjaira, hiszen

  1. aki ilyen ügyekről tudomással bír, más nem lehet -kivéve ha rendőr- csak bűnöző.
  2. ennyi erővel a bíróságnak sem kellene a vádalku intézményét alkalmazni, hiszen a terhelő vallomást „csak egy bűnöző” teszi.

Hírdetés

Kínos lett Rogán a Fidesznek

A miniszternek igencsak lenne mit mondania, de kínosan kerüli a nyilvános szerepléseket. Sajtótájékoztatót a botrány kirobbanása óta nem szívesen tart, és még azon a keddi konferencián sem jelent meg, amit a Századvég tartott, és hivatalosan Rogánt is várták.

Tehát a miniszter hallgatásba burkolózik ahelyett, hogy tisztázná magát. Ez egy, a Népszabadságnak nyilatkozó kormányközeli tisztségviselő szerint nem is véletlen, egyszerűen ki kell várni, míg elapad az ügy, jelenleg ugyanis elkerülhetetlenek lennének a Portikkal kapcsolatos kérdések. Ez viszont a kabinetnek okoz fejtörést, hiszen

konkrétan bujtatniuk kell a propagandaminisztert a nagy nyilvánosság elől, ami a kormányzati üzenetek terjesztésének is komoly akadályokat jelent.

Az Alfahírnek név nélkül nyilatkozó kormánypárti tisztségviselők ugyancsak „kínosnak” ítélték meg a Rogán-ügyet, amiről „inkább jobb nem beszélni”, a Fideszek ugyanis a bevándorlással -és a közeledő népszavazással- kapcsolatos üzeneteik kerülhetnek árnyékba. Hasonlóról írt az Népszabadság is, aminek egy ismert fideszes politikus mondta el, hogy nyilvánosan nem beszélnek az ügyről, de „magánemberként viszont van vélemény”. Kitért arra is, hogy nem játszhatják el a Habony Árpád-féle hallgatást, hiszen míg neki valóban nincs kormányzati megbízatása, Rogánról ez nem mondható el.

De mit is kéne tisztáznia Rogánnak?

Rogán Antal volt V. kerületi polgármester, jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pert indított Juhász Péter V. kerületi önkormányzati képviselő, az Együtt párt társelnöke ellen, mert az azt írta róla, hogy egy bűnöző. A tárgyaláson erre Juhász beidéztette tanúnak Portikot, hogy alátámassza: Rogán szerinte tényleg bűnöző. Portik pedig ezt meg is tette azzal, hogy azt mondta, egy belvárosi Fidesz-irodában tízmillió forintnyi eurót adott neki egy zacskóban az áron alul eladott önkormányzati ingatlanokért cserébe.

A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja több órán át beszélt kendőzetlenül az N1TV-nek adott exkluzív interjúban arról, hogy amikor a bíróságon Rogán nevét felhozta, csak kinevették. Azt is elmondta, Rogán Antalnak állítólag minden szezon elején négymillió forint kenőpénzt kellett fizetniük azért, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak. A nyilatkozat után a Miniszterelnöki Kabinetiroda állítólag feljelentést tett az N1TV ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »