HÍREK 77/I.

HÍREK 77/I.

„Kreml: szentségtörés a Charlie Hebdo új rajza

Szentségtörésnek nevezte az orosz elnök szóvivője a Charlie Hebdo két karikatúráját, amelyek a szombaton megsemmisült orosz utasszállítóról szóltak.

A rajzok egyike egy fegyveres beduint ábrázol, akire a gép roncsai és egy utas zuhan. Az aláírás szerint: „Iszlám Állam – Oroszország fokozta a Bombázásokat Szíriában”.

A másik rajz a Kogalimavia kétes üzemállapotú gépeire utal.

„Kevés volt rá az idő, de a kollégáimmal nem találtunk rajzokat, amelyek a Charlie Hebdo szerkesztőségének terroristák által lelőtt áldozatairól szóltak. Ha mégis voltak olyanok, az is szentségtörés” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, aki szerint hasonló lap aligha létezhetne és élvezhetne támogatást a soknemzetiségű és sokvallású Oroszországban. Azt is kétségbe vonta, hogy a rajzok megjelentetésének bármi köze lenne a demokráciához és a szólásszabadsághoz.

Hírdetés

Charlie Hebdo nem érti.

A januárban 17 halálos áldozatot követelő terrorista támadásnak kitett szatirikus lap főszerkesztője visszautasította az orosz vádakat. „Mi demokratikus, világi, ateista lap vagyunk. A szentségtörés fogalma számunkra nem létezik.  Kommentáljuk a híreket, mint mindenki más” – közölte Gérard Biard. A főszerkesztő, elmondta, hogy a rajzok nem viccelődnek az áldozatokon. 

Ugyanakkor a lapot már a 2014-ben eltűnt malajziai utasszállítóról megjelentetett rajzai miatt is érte kritika. A képen egy elkékült mellet vitt a partra egy kéz. A képaláírás szerint „Van remény, meglett a pilóta és egy légikisasszony darabja.” (Index)

Gerard Biard, ti nem demokratikus, világi, ateista lap vagytok, hanem mocskos gazemberek. Nagyon remélem, a Jóisten hamarosan rátok méri jogos büntetéseteket. Bármi lesz az, meg fogjátok érdemelni.

(p.s.: „(…)a rajzok nem viccelődnek az áldozatokon”. Aha… Akkor mi a kurva anyádat csinálnak, te geci?)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »