Georg Spöttle: Ha ezek a fiatal kisportolt férfiak egyszer fegyvert fognak ellenünk, akkor Isten irgalmazzon Európának!

Georg Spöttle: Ha ezek a fiatal kisportolt férfiak egyszer fegyvert fognak ellenünk, akkor Isten irgalmazzon Európának!

Németország esetleges szíriai katonai szerepvállalásáról, a közel-keleti országban állomásozó orosz katonák közöltnél vélhetően nagyobb számáról is beszélt az M1-en Georg Spöttle elemző. Biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozva arra is kitért, milyen félelmei vannak a fiatal, kisportolt migráns férfiakkal kapcsolatban.

Harmadikként kapcsolt Németország a szíriai katonai szerepvállalás ügyében, az Egyesült Államok és főleg Oroszország már korábban belátta, hogy ha nem rendezik a közel-keleti ország helyzetét, akkor Európa destabilizálódik – mondta az M1 televízióban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Az elemző annak kapcsán nyilatkozott, hogy Ursula von der Leyen német védelmi miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap szombati beszámolója szerint arról beszélt, Németország hajlandó katonai erővel fellépni az európai menekültválság egyik legfőbb kiváltó okaként számon tartott szíriai "polgárháború" befejezéséért.

A szakértő szerint több ezer orosz katona lehet már Szíriában

Georg Spöttle szerint annak oka, hogy Oroszország rendet akar Szíriában az, hogy a harcok miatt több millió ember jöhet Európába. Vlagyimir Putyin orosz elnök attól is fél, hogy az Iszlám Állam az ország déli részeire – például Dagesztánra vagy Csecsenföldre – is kiterjeszti a befolyását, ami újabb terrortámadásokkal és elszakadási harcok kirobbanásával járhat – tette hozzá.

Hírdetés

Az elemző szerint az orosz vezetés nagyon helyesen stabilizálni akarja Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerét, ezért nagyon sok harci repülőgépet és haditechnikát küldött a közel-keleti államba az elmúlt napokban. Georg Spöttle megjegyezte, bár a moszkvai közlés szerint jelenleg ötszáz orosz katona van Szíriában, de ez az adat – ismerve Putyin elnököt – valójában inkább ötezer lehet. Oroszország speciális alakulatok bevetését is tervezi a közeljövőben, amire John Kerry amerikai külügyminiszter már rábólintott. Ebbe a koalícióba szállhat most be Németország – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Áldatlan állapotok

Georg Spöttle szerint a "menekültek" miatt jelenleg áldatlan állapotok vannak Németországban, ahol úgy tudja, a Bajorország és Ausztria közötti autópálya forgalma áll a több tízezer ott masírozó ember miatt. Megállt a vonatforgalom is, barátainak, akik a délnémet tartományban nemrég vasúton akartak utazni, a pályaudvaron azt mondták, a közlekedés bizonytalansága miatt próbáljanak inkább repülővel menni.

Az elemző arról is beszélt, hogy információi szerint a muszlim diákok jelenléte miatt egyre több iskola hívja fel a lány tanulóit arra, hogy ne viseljenek kihívó ruhát. Ennek célja, hogy "ne sértsék a muszlimok érzéseit", másrészt a lányokat is védik, mert az utóbbi időben nagyon sok nem erőszakot követtek el migránsok, és a bűnözés is nagyon megnőtt a mióta nagy számban érkeznek – véli Georg Spöttle.

Valaki lefizette a "német" médiát

Georg Spöttle arról is beszélt, hogy a német média nagyon torzítja a migránsokkal kapcsolatos híreket. „Igazi fizetett zsurnalizmus folyik jelenleg a német médiumokban”, nehogy nőjön az emberek veszélyérzete – fogalmazta meg a véleményét. Példaként említette, hogy azt a terrortámadást, amikor egy iraki származású férfi nyakon szúrt egy rendőrt, „három sorban lerendezte”. A tévében pedig továbbra is olyan „badarságokat” mondanak, hogy az eddig érkezett közel egymillió bevándorló majd hogyan gazdagítja német kultúrát és a multikulturális rendszert – mondta a biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozó Georg Spöttle.

A berlini támadó nem a mostani migránshullámmal érkezett, több éve Németországban élt, és megfigyelés alatt állt. A berlini államügyészség közlése szerint Rafik Y-t 2008-ban Stuttgartban nyolc év börtönre ítélték. A vád szerint tagja volt egy, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez közel álló terrorcsoportnak, és egyik kitervelője volt az akkori iraki miniszterelnök, Ijád Allávi ellen 2004-ben Berlinben megkísérelt merényletnek. Az iraki férfit ugyan a közelmúltban szabadon bocsátották, de azóta is rendőri felügyelet alatt állt, és elektronikus lábbilincs viselésére kötelezték. A bilincset csütörtök reggel saját maga távolította el lábáról, és a merényletkísérletet órákkal később hajtotta végre. A hatóságok által jól ismert iszlamista késsel támadt a rendőrnőre, akit súlyosan megsebesített. A közelben tartózkodó rendőrök több lövést adtak le rá, és a mentőkocsiban belehalt sebesüléseibe. A hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy a támadás terrorcselekmény volt-e, illetve, hogy a merénylő már korábban készült-e arra.

Némelyik összeesküvés-elméletnek szerinte lehet alapja

Azzal kapcsolatban, hogy egy holland újságíró könnyedén – néhány száz dollárért negyven óra alatt – tudott hamis szíriai útlevelet csináltatni, a biztonságpolitikai szakértő azt mondta, a zsurnaliszta migránsokon keresztül jutott el egy útlevél-hamisító telefonszámáig. A vonal túlvégén közölték vele, hogy nagyon szívesen kiállítanak neki egy ilyen papírt. Miután az újságíró átutalta a megadott helyre a kért összeget, elkérték tőle a feltüntetni kívánt adatokat és egy fotót is. Ő azonban nem a sajátját, hanem a holland miniszterelnök, Mark Rutte fényképét küldte el a hamisítóknak, akik így készítették el az áldokumentumot. Az újságíró negyven óra múlva futárszolgálattal meg is kapta a papírt, amit természetesen nem használt fel, hanem átadta a holland parlament biztonsági szolgálatának, hogy ezzel is bizonyítsa, milyen könnyű hamis szír útlevelet szerezni.

Georg Spöttle megjegyezte, nagyon sok eredeti szír útlevél is illetéktelen kezekbe kerülhetett, a dokumentumokat az Iszlám Állam zsákmányolta szíriai kormányhivatalokból. Georg Spöttle szerint ennek nagyon nagy a biztonsági kockázata Európára, mint ahogy az is veszélyeket rejthet magában, hogy az illegális migránsok 85 százaléka kisportolt fiatal férfi.

Mint mondta, ha nem is hisz az összeesküvés-elméletekben, de azért egyre több terjed az interneten, és némelyiknek talán van alapja is. Ha ezek a fiatal kisportolt férfiak egyszer fegyvert fognak ellenünk, akkor Isten irgalmazzon Európának. Óriási nemzetbiztonsági kockázata van annak, ha ezek az emberek nagyobb csoportokban radikalizálódnak, nem csak Magyarországon, Németországban, hanem az egész nyugati kulturált keresztény világban – fogalmazott.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »