Felgyújtotta magát Sepsiszentgyörgyön egy román színésznő

Felgyújtotta magát Sepsiszentgyörgyön egy román színésznő

Felgyújtotta magát egy nő hétfőn a sepsiszentgyörgyi városháza előtt, a járdán. A mentősök még a rendőrség előtt a helyszínre érkeztek, és sikerült megmenteniük a korábban színésznőként tevékenykedő áldozat életét – számol be Bíró Blanka a kronika.ro-n.

A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az asszony benzinnel locsolta le magát, ennek következtében a hasán, a mellkasán és a bal kezén szenvedett első fokú égési sérüléseket. Nicoleta Marin, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője úgy nyilatkozott, még zajlik a nyomozás, amelynek során azt próbálják kideríteni, hogy mi állt a 47 éves asszony elkeseredett tettének hátterében. A nőt azonnal kórházba szállították, ahonnan a brassói plasztikai sebészetre utalták.

Hírdetés

Információink szerint az áldozat 2010-ig a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház művésze volt, akkor felmondott. A napokban felkereste a polgármesteri hivatalt, kérte, hogy alkalmazzák újra, ám ott csak annyit tudtak mondani, hogy részt kell vennie az intézmény által meghirdetett versenyvizsgán. Értesüléseink szerint több helyi szerkesztőséget is megkeresett, nagyon zaklatott volt, és közölte, hogy felgyújtja magát.

Antal Árpád polgármester a helyi román sajtónak azt nyilatkozta, emberként és polgármesterként is megrázták a történtek. Az elöljáró az MTI-nek elmondta: az elmúlt héten hosszas telefonbeszélgetést folytatott a nővel, aki azt kérte tőle, hogy járjon közben újbóli alkalmazása érdekében. Antal Árpád hangsúlyozta, nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe, hogy a színházakhoz alkalmazzon embereket, be kell tartani a procedúrákat. Az Andrei Mureșanu Színház vezetősége szerint a színésznő eddig még egyetlen általuk kiírt versenyvizsgán sem jelent meg – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »