Élő adásban fogdosták meg a tévériportert

Esmeralda Labye, a belga RTBF tévé riportere a kölni karneválról jelentkezett be élőben péntek kora délután, mikor három német fiatal molesztálni kezdte.

Az esetről készült videón látszik, ahogy a feltehetőleg részeg fiatal a riporter mögé áll, és úgy tesz, mintha magáévá tenné a nőt. Esmeralda Labye a Daily Mail online kiadásának nyilatkozva elmondta, először valaki megcsókolta a nyaka hátulját, de a Nők farsangja lévén ennek nem tulajdonított túl nagy jelentőséget. Ezután szinte azonnal egy fiatal német azt énekelte a fülébe, hogy „velem töltenéd az éjszakát?”, majd két kezet érzett a vállán. Ezt követően történt a videón is látható eset, miközben a riporter balján egy férfi többször bemutatott a kamerának.

A másfél perces bejelentkezés után Esmeralda Labye még várt néhány másodpercig, hogy a stúdióból elköszönjenek tőle, eközben a körülötte lebzselő három férfi egyike megfogta a mellét. A riporternő elmondása szerint ekkor vesztette el a türelmét, és tudatában annak, hogy már nincs élő adásban, megfordult, és angolul közölte a fiatalokkal, hogy még egyszer ne érjenek hozzá. Nem úgy tűnt, hogy a három részeg megértette, hogy miért vagyok dühös, és szó nélkül távoztak – tette hozzá.

Hírdetés

Feljelentés

Az operatőr is dühöngött, a felvétel közben többször jelzett a férfiaknak, hogy hagyják abba, de nem látta, mikor megfogták a mellem – mondta el Esmeralda Labye, aki elmondása szerint akkor vált csak igazán mérgessé, mikor később részt vettek egy rendőrségi sajtótájékoztatón, ahol a rendőrkapitány azt találta mondani, hogy semmi kirívó nem történt a nap folyamán. Ezután közölte vele, hogy élő adásban molesztálták, és szeretne feljelentést tenni, bizonyítéka is van az esetről.

A Daily Mail beszámolója szerint a rendőrség nyomoz az ügyben 22 másik szexuális zaklatással egyetemben, melyet a kölni karnevál első estéjén követtek el. Hozzáteszik, történt továbbá 143 testi sértés és 30 rablás is, összesen 181 embert tartóztattak le.

A Rajna-vidéki városban csütörtökön 11 óra 11 perckor kezdődött el a karneváli szezon a Nők farsangja néven is ismert népünnepéllyel. Az utcai mulatságok február 9-ig tartanak. A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, a nagyvárosban két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »