"Börtönt az állatkínzóknak!" – szurkolók tüntettek a halálra kínzott kutya településén

"Börtönt az állatkínzóknak!" – szurkolók tüntettek a halálra kínzott kutya településén

Összefogtak a magyar szurkolók az állatokért és az állatkínzók ellen. A nagycserkeszi demonstrációra az ország számos pontjáról érkeztek drukkerek és szimpatizánsok.

„Ha nektek is elegetek van az állatkínzásból, akkor tartsatok velünk az első, és azt azt követő demonstrációkra. Ha nektek is elegetek van abból, hogy az állatoknak nincsenek jogaik, mert egyszerűen tárgyként kezeli őket a hazai jogrendszer, akkor tartsatok velünk az első, és azt azt követő demonstrációkra. Ha nektek is elegetek van a tehetetlen dühből, amit a képernyő előtt éreztek, akkor tartsatok velünk az első, és azt azt követő demonstrációkra”

– így hirdették meg a szurkolók békés tüntetésüket, melyet Nagycserkeszre, Fülöp, a megkínzott kutya egykori otthonának településére szerveztek. A kegyetlen körülmények között tartott állatról az Állatbarát Alapítvány kapott bejelentést. A németjuhász döbbenetes állapotban volt. A rákötött vékony kötél, vagy drót több mint felében átvágta a torkát és az ereket, így a nyirokrendszer záródása miatt a feje hatalmasra nőtt. Bár próbálták megmenteni, Fülöp június 7-én elhunyt.

Hírdetés

A szurkolók demonstrációjukon jogokat követeltek az állatoknak és börtönbüntetést az állatkínzóknak.

A tüntetésről az N1TV élőben közvetített:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »