A kizárólag rövid távban gondolkodni képes Nyugat alkalmatlansága miatt, pár évtized alatt “a nyugati civilizációt” elnyeli a bevándorlók áradata – rövid ellenzéki lapszemle

Napjainkban folyamatosan érkeznek Európa új honfoglalói

Mátyás Győző, újságíró szerint a mostani helyzet kialakulásának van némi köze ahhoz, hogy a fejlett világ leigázta a fejletlen régiókat, gyarmatbirodalmat hozott létre, az erőforrásaikat elszívta, és gazdasági-társadalmi-kulturális tekintetben kiskorúságban tartotta a népeket.

Majd a kizsákmányolás rafináltabb módszereire váltva szabadságot „adományozott” a periféria országainak, és magára hagyta őket. És lett nagy csodálkozás, amikor a periféria a jobb élet reményében elkezdett beszivárogni a centrum országaiba.

Hírdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy a periféria foglalja majd el a centrumot. És ezzel a centrum országai nem sokat tudtak kezdeni. A globális kapitalizmus mai végtelenül önző, pazarló és diszfunkcionális formája alkalmatlannak látszik arra, hogy saját érdekeit felismerve segítse a periféria régióinak gazdasági-társadalmi fejlesztését.

Ami önmérsékletet, belátást, áldozatkészséget és főként a források már-már „ésszerűtlenül” altruista újraelosztását jelentené. Mert a megoldás nyilván csak az lehetne, hogy a periférián élhető országok jöjjenek létre.

Ám ez a centrum komoly anyagi és eszmei ráfordítása nélkül nem megy. Mindenekelőtt nem megy anélkül, hogy a nyugati civilizáció egy radikális mentális, attitűd- és gondolkodásbeli érvágást hajt végre magán.

Sokak szerint viszont erre a kizárólag rövid távban gondolkodni képes nyugati ember alkalmatlan, úgyhogy pár évtized, és azt, amit ma nyugati civilizációként ismerünk, elnyeli a bevándorlók áradata.
168ora.hu


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »