Zuhan a WPP reklámügynökség árfolyama

Zuhan a WPP reklámügynökség árfolyama

A WPP, a világ vezető reklámügynökségének árfolyama 4 százalékos mínuszba kezdett hétfőn a londoni értéktőzsdén azután, hogy a cég alapítója és vezetője váratlanul lemondott a hétvégén. A veszteség egy órával később 1 százalékra mérséklődött.

Martin Sorrell azonnali hatállyal távozott, személyes okokra hivatkozva. Részletek nem tudni. Ugyanakkor belső források szerint az alaptó távozását az váltotta ki, hogy

vállalat vezetésének lezárult vizsgálata szerint Martin Sorrell nem megfelelően kezelte a cég forrásait.

A WPP árfolyama idén eddig mintegy 30 százalékkal esett. A 112 országban működő, mintegy 200 ezer embert foglalkoztató cég komoly kihívásokkal néz szembe a Google és a Facebook részéről, miközben a tavalyi üzleti eredménye a legrosszabb volt 2008 óta.

Elemzők szerint valószínűleg a cég vezetői közül jelölik ki az utódot, aki azonban már nem lesz képes egyben tartani a birodalmat,

Sorrell távozásával minden bizonnyal szétesik az 1985-ben alapított vállalat.

Az új vezérigazgató kinevezéséig a WPP elnöke, Roberto Quarta irányítja a céget.

A WPP csoporthoz olyan nagynevű cégek tartoznak, mint a Hill & Knowlton, a JWT, az Ogilvy & Mather és a Young & Rubicam.

A londoni tőzsdén jegyzett 100 vezető cég irányítói közül Martin Sorrell 2015-ben és 2016-ban is a legjobban fizetett vállalatvezető volt. 2015-ben a jövedelme 70,4 millió font (1 font=360,13 forint), 2016-ban pedig 48,1 millió font volt.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »