Zsolnay-per: fizet a dolgozók helyett az új tulajdonos

Zsolnay-per: fizet a dolgozók helyett az új tulajdonos

Az új tulajdonos kifizeti a „ledinásokra” rótt, Zsolnaynak fizetendő büntetést – tudta meg a Szabad Pécs Zentai Istvántól, a Ledina Kerámiát vezető új ügyvezetőtől.

A Ledina Kerámiát is tulajdonló angliai székhelyű China Rose cégcsoport a portálhoz eljuttatott közleményében azt írta, ugyan írásban még nem látták a jogerős ítéletet, a cégcsoportot nem hagyják cserben, és a rájuk jogerősen kiszabott kártérítésért helyt állnak. „Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek” – közölték.

Hírdetés

http://mno.hu/

Korábban a Szabad Pécs adta hírül azt, hogy több mint 23 millió forintot kell fizetnie összesen a Zsolnay-gyártól 2016. nyár elején az akkor még pécsi önkormányzati cégnek számító Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt dolgozónak. A Zalaegerszegi Törvényszék keddi, jogerős, végrehajtható ítélete szerint a felmondás jogellenesen történt, mert a tömeges, rendkívüli és azonnali felmondásban megjelölt indok nem volt valós, vagy nem tudták annak valóságtartalmát hitelt érdemlően bizonyítani a volt Zsolnay-dolgozók. 

A fenti közlemény, illetve a China Rose által átvállalt összeg természetesen a cégcsoport jelenlegi munkavállalóira és a rájuk eső összegre vonatkozik.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »