Zsarolókat fogtak Tarnazsadányban – egy vendéglátóhely szétverésével fenyegetőztek

Egy vendéglátóhely vezetőjétől több százezer forintot követelő zsarolókat fogtak el a rendőrök Tarnazsadányban, a két férfi ellen más bűncselekmények miatt is eljárás indul – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Soltész Bálint tájékoztatása szerint az elkövetőket szerda hajnalban azt követően fogták el otthonukban, hogy megfenyegették a sértettet: ha nem fizet nekik több százezer forintot, szétverik a vendéglátóhely berendezéseit.

A vezető a követelt összeg első felének átadása után értesítette a rendőröket, akik a rajtaütés és a zsarolók lakóhelyeinek átvizsgálása közben "drogszerű anyagokat" találtak, ezért a 36 éves és a 32 éves férfit kábítószer-birtoklás gyanúja miatt is kihallgatták.

Hírdetés

Az idősebb férfi otthonából egy engedély nélkül tartott gáz-riasztófegyver is előkerült, továbbá kiderült, hogy illegálisan, méretlenül vételezett áramot. Ezen ügyek miatt külön eljárásokban kell majd felelnie – közölte a sajtószóvivő.

A Hevesi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat – tette hozzá Soltész Bálint.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »