Zsarolással akart választást nyerni, hatósági felügyelet alatt Brassó leköszönő polgármestere

Zsarolással akart választást nyerni, hatósági felügyelet alatt Brassó leköszönő polgármestere

Zsarolás miatt hatósági felügyelet alá helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Brassó leköszönő polgármesterét, George Scipcarut. A PNL-s politikus a választási kampányban próbált visszaélni hatalmával.
A DNA Agerpres által ismertetett pénteki közleménye szerint a brassói kirendeltség ügyészei csütörtöktől kezdődően 60 napra hatósági felügyeletet rendeltek el George Scripcaru ellen.

A még hivatalban lévő polgármestert azzal vádolják, hogy zsarolni próbált egy céget a választási kampányban.

A DNA vizsgálata a polgármester mellett Mihai Corneára, a helyi közszállítási vállalat igazgatójára is kiterjed, akit bűnrészességgel vádolnak.

A vád szerint Scripcaru – aki hivatalban lévő polgármesterként újabb mandátumot kívánt szerezni a szeptemberi önkormányzati választásokon – augusztus 12-én megfenyegette annak a cégnek az alkalmazottját, amely választási klipeket közvetített a helyi közszállítási járműveken.

Hírdetés

Az elöljáró kijelentette: a cégnek kára fog származni abból, ha nem hagyja abba a kampányanyagok sugárzását.

Az illető cégnek szerződése volt a közszállítási vállalattal, hogy reklámklipeket közvetítsen a buszokra, trolikra felszerelt képernyőkön, és választási kampány lévén, kampányanyagok is bekerültek ezek közé, amelyekre a törvény betartásával szintén szerződést kötött a különböző pártokkal.

Az ügyészek szerint Scipcaru augusztus 6–12. között a vállalat igazgatóján keresztül próbált nyomást gyakorolni a cégre, hogy hagyja abba a kampányszpotok sugárzását, és pozitív híreknek álcázva az ő polgármesteri megvalósításait mutassa be

az utasoknak a buszok LCD-képernyőin. A DNA közleménye szerint a két vádlott letette az ügyész által megállapított kauciót, mely Scipcaru ezetében 75 ezer lej, míg Mihai Cornea esetében 30 ezer lej.

George Scipcaru egyébként alulmaradt a szeptemberi választásokon, a megmérettetést Allen Coliban, az USR-Plus jelöltje nyerte a voksok 42,06 százalékával, a liberális párti polgármester a szavazatok 37,63 százalékát kapta. 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »