Zsarolás Munkácson

Augusztus végén a rendőrökhöz egy kárpátaljai férfi fordult segítségért, aki elmondta, hogy hatalmas pénzösszeget követelnek tőle, pontosabban 10 ezer eurót. A férfit azzal fenyegették meg, hogy ha nem fizeti ki az összeget, akkor ő és a családtagjai és szenvedni fognak. Ezt a „kompenzációt” a tettes az áldozat által elkövetett állítólagos erkölcsi kár miatt követelte – adta hírül a Mukachevo.net.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 189. cikkelye (zsarolás) értelmében az ügyben büntetőeljárás indult. Október 7-én a speciális művelet során a rendőrök letartóztatták az egyik biztonsági cég 26 éves igazgatóját és egy 25 éves munkanélküli munkácsi férfit, akik 152 500 hrivnya összegű pénzt kaptak a felperestől.

A zsarolók letartóztatására Munkács egyik töltőállomásán került sor. A bűnözők autójából a tisztviselők mobiltelefonokat, készpénzt, fegyvert, 40 darab lőszert, négy darab 5 milliliter térfogatú metamfetaminnal teli fecskendőt és közel egy tucat memóriakártyát foglaltak le.
A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben tart a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai megyei rendőrség sajtóosztálya.

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 41. számRovat: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›MunkácsCímkék: KárpátaljaMunkácsUkrajnabűnügykékfényukrajnai hírekzsarolásForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »