Zorana Mihajlović: Magyarország is részt venne az Újvidék és Ruma közötti autópálya kiépítésének a pénzelésében

Zorana Mihajlović: Magyarország is részt venne az Újvidék és Ruma közötti autópálya kiépítésének a pénzelésében

Sokan érdekeltek az Újvidék és Ruma között húzódó Fruška gora-i korridor és a hozzá tartozó alagút kiépítésében, így Magyarország is részt szeretne venni annak pénzelésében, jelentette ki Zorana Mihajlović kormányalelnök, közlekedési miniszter.

A 37 kilométeres útszakasz a köz- és a magánszféra közötti partneri modell vagy koncesszió alapján épülhetne ki, mondta Mihajlović és hozzátette: a projekt pénzügyi tervét 2017 májusáig kidolgozzák.

„A kiépítésben sokan érdekeltek, mivel egy nagyon forgalmas útszakaszról van szó, ezért a pénzelésnek több módja is lehetséges. Magyarországon kívül – amely érdekelt a Fruška gora-i korridor pénzelésében és kiépítésében – több pénzügyi szervezet és magánbefektető is jelentkezett‟, hangsúlyozta Mihajlović.

A minisztérium a tervek szerint megvárja, hogy minden projekt lezáruljon, majd pedig közzéteszi a nyilvános felhívást, hogy kiderüljön, melyik pénzelési mód a legmegfelelőbb. A kiépítés szempontjából egy nagyon nehéz autópályáról van szó, amely 3,5 kilométeren vezet majd át a Fruška gorán. Ez a szakasz egyben az Újvidékről Šabac és Loznica felé vezető, leendő autópálya részét is képezi, írja a Tanjug.

Nemrég a törökországi Nurol vállalat képviselői is jelezték, hogy érdekeltek az Újvidék és Ruma közötti autópálya kiépítésében, és tárgyaltak is Vladimir Galić tartományi városfejlesztési és környezetvédelmi titkárral, valamint Nenad Grbić tartományi építésügyi és közlekedési titkárral.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »