Zombor: Az ápolónők szelfit készítettek a magatehetetlen páciensek mellett

Zombor: Az ápolónők szelfit készítettek a magatehetetlen páciensek mellett

A zombori kórház két nővére szelfit készített a neurológiai osztály magatehetetlen nőbetegeinek kórtermében, majd ezt posztolta a Facebookon is.

A fényképet kísérő szöveg szerint az egyik ápolónő azért készítette ezt a felettébb ízléstelen képet, mert kolléganőjének ez volt az utolsó napja az intézményben, mielőtt külföldre távozik, ő pedig sok szerencsét kívánt neki. A képen azonban láthatók a páciensek is, köztük egy magatehetetlen, bepelenkázott asszony is.

Az Alo napilapnak nyilatkozó zombori polgár, akinek nagyanyját kezelték ebben az intézményben, azt mondta, az egészségügyi dolgozók ezzel a fotóval mélyen megsértették emberi méltóságukban a pácienseket. Hozzátette azt is, hogy ha a hozzátartózója szerepelne ezen az ordináré fotón, az ápolónőt előbb jelentené fel, mint ahogy összecsomagol és külföldre távozik.

Dr. Milan Grba, a zombori kórház igazgatója az újságíróktól értesült a szelfi létezéséről.

“Láttam a fényképet és a legélesebben elítélem a dolgozók cselekedetét. Ez etikai szempontból erősen vitatható, s mondani sem kell, egyikük sem kapott engedélyt a fotó közzétételére”, mondja Grba, hozzátéve, egyikük, Milica Bodovinac már nem dolgozik a kórházban, a másikuk, Milica Vojinović Popović pedig példás büntetésre számíthat.

A fotó egyébként az elmúlt hét csütörtökén jelent meg a Facebookon, de miután az újságírók felhívták a kórház igazgatóját, levették azt.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »