Zöldben kezdi a hetet Ázsia

Zöldben kezdi a hetet Ázsia

Ázsiában nyereséggel kezdik a hetet a jelentősebb részvényindexek. A forint árfolyama a bankközi devizapiacon érdemben nem változott hétfő reggelre.

Hétfő reggel 7 óra körül a fontosabb indexek közül

Vegyes kezdés után vegyes, többnyire emelkedő indexekkel fejezték be pénteken a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Pénteken főként vállalati eredmények irányították a befektetői döntéseket fontosabb makrogazdasági mutatók híján. A kiskereskedelmi ágazat bizonyult a nap legnagyobb vesztesének, de az autóipar is negatív tartományban végzett. A távközlési ágazat viszont mintegy két százalékkal emelkedett.

Csökkenő forgalom mellett mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, a BUX 38 240,09 ponton fejezte be a hetet, az előző heti záró értékénél 898,78 ponttal, 2,3 százalékkal alacsonyabban.

Némileg drágult az olaj ára hétfő reggelre: a pénteki 66,94 dolláros hordónkénti ár után a Brent olajfajta ára 67,22 dollárra nőtt. A WTI ára a pénteki 63,33 dollárról 63,81 dollárra nőtt.

Egy euróért hétfő reggel 1,2329 dollárt kértek a bankközi devizapiacon – az európai fizetőeszköz 0,25 százalékkal erősödött. A legelterjedtebb kriptodeviza, a Bitcoin 9601 dollárt ért.

Alig változott a forint árfolyama. Péntek este az euró jegyzése 312,94 forint, a dolláré 254,30 forint, míg a frank árfolyama 272,04 forint volt. Hétfő reggel kevéssel 7 óra után

Hétfőn jelentősebb makroadatra nem kell számítani, azonban kedden a jegybank monetáris tanácsa keddi kamatdöntő ülést tart, míg a KSH munkaerőpiaci adatokat közöl majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délutáni jelentése szerint

hétfőn napközben egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, délután már főként az ország déli területein hószállingózás, havazás is várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »