Zöld utat kapott az Európai Humanista Föderáció Magyarország ellen

Zöld utat kapott az Európai Humanista Föderáció Magyarország ellen

Az Európai Bizottság zöld jelzést adott az Európai Humanista Föderáció baloldali tömörülésnek, amelynek célja, hogy eljárás induljon Magyarország ellen, és végső soron felfüggesszék hazánk európai uniós szavazati jogát.

Mi ez a szervezet, kik ezek?

Az Európai Humanista Föderáció (EHF) egy európai ernyőszervezet, amely saját bevallása szerint mintegy húsz ország ötven humanista szervezetét gyűjti egybe. A humanista szó nagy változáson ment át az évszázadok alatt, főleg az utóbbi években. A szervezet értelmezésében ez nagyjából azt jelenti, hogy követelik az egyenlő elbírálást mindenkinek, függetlenül attól, hogy milyen származású, de főként milyen vallású, a humanista szervezetek mind a transzcendens elvetését célozzák, amolyan XXI. századi materialisták.

A szövetség elsősorban harcos ateista retorikát használ, az őket támogató politikusok és magánemberek is az egyház és az állam teljes szétválasztását követelik, a vallást tartva a társadalom mételyének. Az EHF hivatalos együttműködő partnere az Európai Uniónak, így a közösség folyamatosan tájékoztatja a csoportot a mindennapos eseményekről. A szervezet radikális baloldali utat követ, baloldali és szélsőbaloldali pártokkal és csoportokkal működik együtt. Hivatalos Twitter-folyamukban helyet kap Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselő üzenetsora is, aki előszeretettel foglalkozik Magyarországgal, s különösen Orbán Viktor politikájával.

Az általuk követett szervezetek-nyomáscsoportok között van a magyarországi Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is, valamint más, Soros György amerikai üzletember által támogatott, a Nyílt Társadalom eszméit képviselő közösség is. Ilyen például az abortusz legalizálásáért küzdő Center for Reproductive Rights (CRR) vagy a homoszexuálisok jogaiért síkra szálló ILGA-Europe, amely maga is az Európai Bizottság együttműködő partnere. Az EHF-nek magyar tagszervezete nincs.

A szervezet elnöke Pierre Galand, a belga franciaajkú Szocialista Párt tagja és tanácsadója. Galand 2012-ben egy nyílt levél aláírója volt, amelyben Orbán Viktorhoz fordultak, hogy Magyarországon támogassák a művi terhességmegszakítást. Az általuk szervezett Ébredj, Európa! című akcióra készített fejléc az EHF honlapján egy 2014. novemberi fotóval van díszítve, amelyen egy budapesti tüntetésen egy nő „Szégyellem a hazámat” felirattal áll.

Szelekovszky Ernő

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »