ZMOS: Az önkormányzatok a tesztelés során online foglalási rendszert használhatnak

ZMOS: Az önkormányzatok a tesztelés során online foglalási rendszert használhatnak

Nyitókép: TASR

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) felkínálja az önkormányzatoknak a foglalási rendszer használatát a lakosság tesztelése során.

„Ez az okos megoldás megkönnyíti az emberek tesztelésre való jelentkezését, a tesztelés megtervezését, továbbá emeli a tesztelés biztonságát és effektivitását”

– mondta Branislav Tréger, a társulás elnöke.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a polgár kiválassza a számára alkalmas időpontot, így várakozás nélkül, a megadott időpontban érkezhet a tesztelésre. A visszaigazoló e-mailben a polgárok a teszteléssel kapcsolatos összes szükséges információt meg fogják találni. Az érdeklődő bármikor lemondhatja az időpontot, ami automatikusan felszabadul egy másik polgár számára.

Hírdetés

Tréger szerint a rendszer nagyon egyszerűen működik, a rezervációhoz mindössze 15 másodperc szükséges.

 „A foglalási rendszerrel nemcsak pénzt lehet spórolni, de csökkenti az adminisztrációs terhet, továbbá megakadályozza, hogy a hideg időben hosszú sorok alakuljanak ki a mintavételi helyek előtt. Ez jelentős mértékben növeli az emberek biztonságát nemcsak a koronavírussal szemben, hanem más, ebben az időszakban jellemző megbetegedésekkel szemben is”

– jegyezte meg a Bookio társaságtól Jozef Žarnovičan.

A rendszeren keresztül azok is könnyen tudnak időpontot foglalni, akik nem igazán értenek az internethez. Žarnovičan elmondása szerint a városok és a falvak telefonvonalat is létesíthetnek, melyen keresztül néhány másodperc alatt foglalhatnak időpontot azoknak az embereknek, akiknek nincs internet-hozzáférésük.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »