Zidane-t másolta Modric a törökök ellen

Zidane-t másolta Modric a törökök ellen

A Real irányítója hatalmas kapásgólt ragasztott a bal sarokba. Terim legénysége vérszegény volt.

A horvátok elképesztő tempóban kezdték a meccset, Rakitic már a harmadik percben veszélyeztetett, Perisic pedig fel-alá robogott a bal szélen, minden alkalommal meg tudta etetni védőjét. Az első török lövésre több mint 10 percet kellett várni, Ozan durrantott mellé. Két percenként záporoztak a beadások a kockás mezesektől, de ezeket jórészt hatástalanítani tudták a törökök. Nagyjából a 2008-as Eb-negyeddöntő forgatókönyve valósult meg, a horvátok nyomtak, a félholdasok pedig próbálták tördelni a játékot.

A 26. percben Badelj lőhette volna át a török falat, de a Volkan által kiöklözött labdát egyenesen visszaküldte a feladó kezébe. Tufan egy percre rá a meccs helyzetét puskázta el, alig 5 méterről bólintott, Subasic a gólvonalon ölelte magához a játékszert. Calhanoglu szabadrúgáshoz jutott jó messze a horvát kaputól, de ha lett volna labdafogó háló, tán még az sem fogta volna meg a lövését. Leverkusenben nem így szokta.

Aztán jött a Real Madrid ásza, a higanymozgású Modric, aki technikailag rettentően nehezen kivitelezhető kapáslövéssel szerzett vezetést csapatának. Zidane-tól kérhetett tán tanácsot, aki most épp edzi, a francia a 2002-es BL-döntőben lőtt hasonlót, azt a találatot sokan a futballtörténelem legszebb góljaként tartják számon.

Hakan Balta a szünet előtt még az oldalháló feszességét tesztelte kívülről egy fejessel.

Robbanás

A csereként beálló Volkan Sen kapáslövésévvel és Mandzukic bólintásával indult a második félidő, no, meg egy hatalmas hangrobbanással. Egy pillanatra mindenkinek megfagyott az ereiben a vér, sokaknak bizonyosan felrémlett a Stade de France-beli merénylet, de szerencsére csak egy petárda durrant.

Srna pillanatai következtek: először egy szabadrúgást suhintott rá, a keresztléc sietett Volkan segítségére, 2 perccel később a török kapusról kijövő labdát durrantott mellé. Ha nyugodtabb, átvehette és bepasszolhatta volna a félig üresen tátongó kapuba. Brozovic kétszer is közel járt a második horvát gólhoz: előbb ballal eleresztett kapáslövése centikkel kerülte el a bal felsőt, majd Perisic sokadik beadásáról maradt le a hosszún. Mivel Mandzukicsot sokszor ketten-hárman vették körbe, inkább a középpályások és a szélsők próbálták tűz alatt tartani a török kaput.

Fatih Terim rendkívül elégedetlen volt, a 68. percre az utolsó cseréjét is behozta: érkezett a szuper tehetségnek kikiáltott, 18 éves Emre Mor. Semmi változás, nem sokra rá Perisic is fejelt egy felső lécet, majd Brozovic fejesét tolta ki Volkan. Perisic még elhibázott egy ziccert, egy az egyben ronthatott rá Volkanra, aki védett a páncélmellénnyel, majd lehuppant a földre, ő is megsérült, le is kellett cserélni.

A törökök alig találták el a kaput, ezen a meccsen nem mutatták meg, hogy nekik kellene továbbmenniük a D csoportból. A horvátok taktikusan játszottak és ha picit jobban koncentrálnak, 2-3 góllal nyerik a meccset. Meghagyták a következő mérkőzésekre. Corluka – akit még a ráadásban is kellett ápolni folyamatosan vérző feje miatt – addig kérhet egy új kobakot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »