Zidane sajnálja Buffon kiállítását

Zidane sajnálja Buffon kiállítását

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője méltatta Gianluigi Buffont, a Juventus kapusát, akit a hajrában heves reklamálásért kiállítottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján.

Zidane nagyon is átérezhette, mit élhetett át az olasz kapus, mivel ő maga piros lappal fejezte be pályafutását a 2006-os világbajnokság döntőjében, melyben a francia csapat tizenegyesekkel alulmaradt – éppen Buffon olasz válogatottjával szemben.

– fogalmazott a francia szakvezető. Hozzátette, bár nem látta pontosan az esetet, azt mondták neki, a játékvezető jogosan ítélt büntetőt.

Az olasz hálóőr 117. – és vélhetően utolsó – BL-mérkőzésén reklamált, így piros lapot kapott.

Michael Oliver a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében – az olaszok 3-0-s vezetésénél, összesítésben 3-3-as állásnál – adott tizenegyest Medhi Benatia megmozdulása miatt, aki hátulról érkezve kísérelte meg szerelni a kapuval szemben álló Lucas Vázquezt.

– fogalmazta meg karakteres véleményét az olasz Mediaset Premium csatornán a negyvenéves kapus.

Buffon a BeIn Sportsnak is nyilatkozott és elmondta, „nagyon valószínű”, hogy ez volt az utolsó európai kupamérkőzése, majd ugyanazzal a képpel érzékeltette, mit gondol a bíróról.

– méltatlankodott.

Buffon úgy vélte, „a bíró olyan szabálytalanságot fújt le, amit egyedül csak ő látott”. Massimiliano Allegri, a torinóiak trénere egyértelműen kapusa mellé állt, szerinte érthető emberi reakció volt a hálóőr reakciója.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »