Zidane: Megvannak a fegyvereink, hogy győzzünk

Zidane: Megvannak a fegyvereink, hogy győzzünk

Ma újabb két rangadót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Bayern München az Arsenalt, míg a címvédő Real Madrid a Napolit fogadja.

Jó hír a Real Madrid szurkolóinak, hogy ismét edzésbe állt a novemberben megsérült Gareth Bale. A szélső játéka azonban kérdéses a ma esti Napoli elleni első mérkőzésen. Zinédine Zidane csapata 1 hónapja elvesztette veretlenségét a spanyol bajnokságban, de a legutóbbi három mérkőzősét megnyerte, és a nápolyiak ellen is győzni akarnak.

„Tudjuk, hogy Diego Maradona emblematikus figurája a Napolinak. Nekem is volt szerencsém őt a pályán látni, amikor 14 éves voltam. Ő a futballtörténelem egyik legjobb, ha nem a legjobb játékosa. A mai mérkőzésen azonban más játékosok fognak pályára lépni, akik szintén nagyszerű futballisták. Úgy gondolom, megvannak a fegyvereink, ahhoz, hogy győzzünk” – mondta Zinédine Zidane.

A Bayern München és az Arsenal régi ismerősként köszönthetik egymást. Az előző BL-kiírásban a csoportkörben találkozott a két gárda, míg szinte napra pontosan két éve, szintén a nyolcaddöntőben találkoztak – akkor a bajorok jutottak tovább a párharcból.

„Úgy érzem, van elég tapasztalunk. A közelmúltban sokszor találkoztunk a Bayernnel, akiknek minden évben cél a BL-győzelem. És ha az eredményeket nézzük, azt látjuk, hogy a legtöbbször ott vannak a legjobb négyben. Éppen ezért ez egy rendkívül nehéz párharcnak ígérkezik, de úgy gondolom, képesek vagyunk megbirkózni vele. Mi játszunk hazai pályán a visszavágón, ez mindenképpen előny számunkra. De tudjuk azt, hogy a mai mérkőzés minden perce hatással lehet az esélyeinkre” – nyilatkozta az Ágyúsok mestere, Arsene Wenger.

Mindkét mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »