Zidane: Büszke vagyok a játékosaimra

Varázslatosnak nevezte a kedd éjszakát Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója, aki mesterhármassal juttatta tovább csapatát a VfL Wolfsburggal szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből.

A portugál csatár az első félidőben egy percen belül kétszer volt eredményes, majd a másodikban szabadrúgásból megszerezte harmadik találatát, amivel 16-ra növelte góljainak a számát a mostani kiírásban. Így már csak kétszer kell kapuba találnia ahhoz, hogy megdöntse a 2013/2014-es sorozatban felállított rekordját.

„Nagy iramú mérkőzés volt, melyet ellenőrzésünk alatt tartottunk. Mi játszottunk jobban, és nekünk volt több helyzetünk” – kezdte értékelését.

A rekorddöntésről azt mondta, szeretné ha összejönne, ugyanakkor hozzátette, a gólok természetesen érkeznek, mert ha az ember keményen dolgozik, annak meglesz az eredménye.

„Varázslatos este volt ez” – folytatta, ugyanakkor úgy vélekedett, három gólja ellenére nem a keddi volt pályafutása legjobb mérkőzése.

„Örülök, hogy sikerült javítani a statisztikámat, de a legfontosabb a csapat sikere” – szögezte le.

„Edzői pályafutásom legszebb estéje”

Zinedine Zidane, a madridiak trénere viszont egyáltalán nem volt visszafogott: kijelentette, hogy edzői pályafutása során a keddi volt a legnagyszerűbb estéje.

„Büszke vagyok a játékosaimra, csodás volt, amit végrehajtottak” – utalt arra, hogy nehéz helyzetből indulva, az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt ledolgozva harcolták ki az elődöntőbe kerülést.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Ronaldo teljesítményéről, azt mondta: megint bizonyította, hogy ő a legjobb a világon.

„Szüksége van ugyan az egész csapat jó játékára, de ő mindenképpen különleges, bárki nem képes három gólt szerezni” – tette hozzá.

A siker kulcsának azt nevezte, hogy nagy intenzitással kezdték a mérkőzést, éreztették az ellenféllel, hogy nyerni akarnak. Aztán a két gyors gól után fenn kellett tartani a nyomást, ugyanakkor hideg fejjel kellett futballozni.

„A játékosok óriási munkát végeztek. Ez volt edzői pályafutásom legszebb estéje” – tette hozzá Zidane, aki januárban vette át a csapat irányítását, azt megelőzően pedig a Real tartalékegyüttesének edzője volt.

„Időnként nem tudtuk, mit kéne tennünk”

Dieter Hecking, a wolfsburgiak mestere elismerte, hogy a két mérkőzés alapján a Real Madrid megérdemelte a továbbjutást.

„Nem játszottunk annyira rosszul, de időnként nem tudtuk, mit kéne tennünk” – magyarázta a keddi mérkőzésen látottakat. „Az első gólt labdavesztés előzte meg, a másik kettőt pedig rögzített helyzetből kaptuk. Jobban kellett volna megoldanunk a védekezést” – tette hozzá.

Úgy értékelt, hogy összességében jól szezont produkáltak a Bajnokok Ligájában, melyben a negyeddöntőben értek el a határukig.

„A játékosok kicsit csalódottak. Sokat vártak ettől a mérkőzéstől, de nem tudták elérni céljukat, mert nem sikerült gólt szerezniük” – mondta a tréner.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »