Zéró tolerancia az illegális bevándorlásnak – OTTHON MARADSZ, AKKOR EGYBEN MARAD A CSALÁDOD!

Ketrecekbe zárt gyerekek, szétszakított családok. Óriási felháborodást keltettek ezek a képsorok az egész világon. Az Egyesült Államokban tömegek tiltakoztak a Trump-adminisztráció eljárása ellen, amely szétszakítja az illegális bevándorló családokat. Az elnök szerint a probléma megoldása az lenne, ha nem érkeznének többen illegálisan az országba.

A felvételek és a vizsgálatok tanúsága szerint a határrendészeti szervek az illegális bevándorlók gyermekeit, korra való tekintet nélkül, napokig börtönszerű intézményekben őrizték. A súlyos traumákat átélt gyerekeket sem pszichológusok, sem szociális munkások nem látogatták. Az eljárást az amerikai törvényhozás több tagja is elítélte.

Hírdetés

A gyermekeket takaró fólia a tiltakozások jelképévé vált. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az illegális bevándorlókat általában csak néhány napig tartották az említett intézményekben.

A felnőtteket később börtönökbe, a gyerekeket pedig táborokba szállították. Vagyis a gyerekek később sem kerültek vissza a szüleikhez. A tiltakozások és egy San Diego-i bírói döntés hatására Trump elrendelte a családok újraegyesítését. Ez azonban jogilag nem egyszerű folyamat, és a családegyesítés törvényi feltételeit még nem dolgozták ki.

Sokan kérdezik: hogyan történhetett, hogy az Amerikai Egyesült Államokban gyerekeket szakítottak el a családjuktól és őriztek börtönszerű intézményekben. Lehet, hogy embertelen és felháborító ez a gyakorlat, ám a hatályos amerikai jogszabályok szerint törvényes eljárás. Az illegális bevándorlókat a szövetségi börtönbe zárhatják, az amerikai törvények pedig előírják, hogy a börtönben fogvatartott szülők gyerekeit, ha nincs olyan családtag, aki gondoskodhatna róluk, nevelőszülőknél vagy állami intézményekben kell elhelyezni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »