Zenta: A VMSZ az első, az SNS a második

Zenta: A VMSZ az első, az SNS a második

Zenta községben az első nem hivatalos eredmények szerint önkormányzati szinten a Vajdasági Magyar Szövetség listájának képviselőjelöltjei győztek a helyhatósági választásokon, a második helyet pedig a Szerb Haladó Párt jelöltjei szerezték meg.

A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint a Vajdasági Magyar Szövetség listája 2841 voksot kapott, ami a szavazatok 35,2 százalékát jelenti, a második helyen a Szerb Haladó Párt listája végzett, amely 1517 szavazatot szerzett, azaz a leadott voksok 18,8 százalékát. A harmadik helyen a Demokrata Párt listája végzett 1440 szavazattal, ami 17,8 százalékot jelent, a negyediken pedig a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége listája, amely 1341 szavazatot kapott, azaz a voksok 16,6 százalékát tudhatja magáénak.

Szintén bejutó helyen van a Magyar Polgári Szövetség listája is, amely 934 vokssal a szavazatok 11,6 százalékát szerezte meg. A Szerb Szocialista Párt pedig 373 szavazattal a leadott voksok 4,6 százalékát tudhatja magáénak, így nem került be a községi képviselő-testületbe.

A tartományi és a köztársasági választások Zenta községbeli eredményeiről egyelőre nem érkeztek információk. A helyhatósági választások hivatalos eredményét várhatón hétfőn teszi majd közzé a Községi Választási Bizottság.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »