Zenta: A termelőket és a vállalkozókat segítené a Demokrata Párt

Zenta: A termelőket és a vállalkozókat segítené a Demokrata Párt

A Demokrata Párt zentai községi szervezete kezdeményezte a községi tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díjának hat százalékkal való csökkentését, a piaci asztalok bérleti díjának ugyanilyen mértékű csökkentését, valamint a távfűtés díja elszámolási módjának módosítását is, hangsúlyozták a párt községi szervezetének illetékesei mai sajtótájékoztatójukon.

– Tudjuk azt, hogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a képviselők megszavazták azt az indítványt, amellyel bizonyos vendéglátóipari létesítmények esetében kb. 6 százalékkal csökkentettünk bizonyos bérleti díjakat, éppen ezért a mostani indítványunkkal azt szeretnénk elérni, hogy sokkal több zentai polgárt támogassunk ilyen módon, a vállalkozókat az üzlethelyiségek bérleti díjának csökkentésével, a mezőgazdasági termelőket pedig a piaci asztalok bérleti díjának és a parkolási díjaknak a csökkentésével – hangsúlyozta Zsíros-Jankelić Anikó, a Demokrata Párt községi szervezetének elnöke, aki elmondta, ezen intézkedések révén is szeretnének hozzájárulni az élhetőbb körülmények megteremtéséért azok számára, akik még nem intettek búcsút a községnek.

A Demokrata Párt illetékesei a távfűtés díjának elszámolási módjára vonatkozóan is ajánlást fogalmaztak meg az önkormányzat és a szolgáltató irányába.

– 2015. december 30-án a községi képviselő-testület meghozott egy olyan szabályzatot, amely a távfűtés díja elszámolásának a módjára vonatkozott. Az ok, ami miatt új szabályzatot kellett hozni, az a hőenergiaköltség-elosztók, azaz allokátorok tömeges beépítése volt. A szabályzat 6. szakasza az allokátorral nem rendelkező fogyasztókra – tömbházakról van szó, közösségi fogyasztással – olyan elszámolási módot látott elő, amelynek alapját az épületükben egy négyzetméterre allokátorral mért legnagyobb fogyasztás képezi. Mi úgy értékeltük, hogy ez nem szabályszerű, és nincs összhangban a törvényes rendelkezésekkel, így a Zentai Házi Tanácsok Elnökeinek Egyesülete az illetékes minisztériumhoz fordult, amelynek illetékesei szintén úgy értékelték, hogy a 6. szakasz 5. bekezdése valóban sérti az energetikai és a fogyasztóvédelmi törvényt – emelte ki Borosgyevi Zoltán, a Zentai Házi Tanácsok Elnökeinek Egyesülete korábbi elnöke, aki elmondta, a kezdeményezésük lényege az, hogy kiküszöböljék az esetleges törvénytelen vagy szabálytalan elszámolási módot, és a jövőben ne legyenek megkülönböztetések a fogyasztók között.

A párt illetékesei sajtótájékoztatójukon reményüknek adtak hangot annak kapcsán, hogy az önkormányzat és a közvállalatok vezetői is felismerik majd az általuk megfogalmazott kezdeményezésekben rejlő lehetőségeket, és elfogadják a polgárok helyzetének javítását előirányzó javaslataikat.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »