Zemplénben kezdi a Fortuna Liga új idényét a DAC

Zemplénben kezdi a Fortuna Liga új idényét a DAC

Ma este 17 órától a zempléni Nagymihály otthonában lép pályára a DAC a Fortuna Liga nyitófordulójában, ezzel 64 nap után játszik bajnoki mérkőzést a csallóközi együttes. A dunaszerdahelyi sárga-kékek 27. élvonalbeli szezonjukra készülnek.

Nem egész három nappal a Partizan Belgrád elleni európai kupameccs után ismét pályára lép a DAC, ezúttal már a bajnoki nyitányon. A szezon egyik leghosszabb túráján az ország legkeletibb ellenfelének, a zempléni Nagymihálynak az otthonában játszanak a csallóköziek. A mérkőzés előtt biztossá vált, hogy Eric Ramirez végleg távozik Dunaszerdahelyről, az ukrán bajnok Dinamo Kyjev csapatához igazol.

Németh Antal minden bizonnyal ezúttal is több fiatalnak szavaz bizalmat, akár rotálhatja is a csapatot a jövő heti, Partizan elleni visszavágóra gondolva. A nagymihályi csapatban az idei szezonban is szerepel DAC-játékos kölcsönben, ezúttal a kapus, Száraz Benjamin személyében.

A zempléni Nagymihály a DAC legkeletibb ellenfelének számít. A DAC a nagymihályi együttes 2015-ös élvonalba jutása óta 17 alkalommal mérkőzött meg a zempléniekkel. A dunaszerdahelyi sárga-kékek ebből 12 alkalommal győztesen hagyhatták el a pályát, két alkalommal született döntetlen és három alkalommal győztek a nagymihályiak. A legutóbbi idényben a DAC 4-2-re győzött a Nagymihály otthonában.

A csapat nem veheti félvállról a találkozót, mivel az elmúlt évek egyik legsúlyosabb vereségét a DAC éppen a zempléni stadionban szenvedte el még 2019 novemberében.

A zempléni együttes otthonában két olyan játékos is pályára léphet, akik az elmúlt idényben DAC-tól éppen Nagymihályban szerepeltek, nevezetesen Taiwo és Sharani.

A szezon kezdete előtt fontos változások történtek a sárga-kékek háza táján, ugyanis egy héttel a bajnoki rajt előtt a dunaszerdahelyi futballklub bemutatta a klub új címerét, amely nem aratott nagy sikert a szurkolók körében.

A klub ezzel szeretné megmutatni az értékeit: az elszántságot, a harcosságot és az összetartozás erejét.

A DAC-hoz hasonlóan a Nagymihály is címert változtatott néhány napja. Az újban egy sárga „M” betű és két torony található. Ezek részben Nagymihály város címerére utalnak, amely 2005 óta az öreg logó része volt, számol be róla a DAC hivatalos honlapján.

Hírdetés

Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, már pénteken megkezdődött a Fortuna Liga új idénye. A Trencsén magabiztos győzelemmel kezdett Aranyosmarót ellen, a palásti Križan Richárd pedig góllal kezdte az új idényt. A szombati játéknapon két mérkőzésre került sor, újabb felvidéki találat született, ugyanis a somorjai születésű Pinte Patrik az újonc Liptószentmiklós színeiben gólt szerezett a címvédő Slovan ellen, de csapata 4-1-es vereséget szenvedett.

Vasárnap újabb magyar játékosokat követhettünk figyelemmel, a Nagyszombat és a Garamszentkereszt mérkőzésen ráadásul a vendégek kispadján a bodrogközi Geri Gergely is debütál. A nagyszombati csapatban az új idényben két felvidéki futballista is szerepel, a feketenyéki Tumma Gergely, valamint a dunaszerdahelyi Iván Alex.

Július 26., vasárnap:

MFK Zemplén Nagymihály – FC DAC 1904 17:00 (VOYO)

MŠK Zsolna – ŠKF Szered 18:00 (VOYO)

FC Szpartak Nagyszombat – FK Pohronie Garamszentkeresz 20:00 (Dajto)

A Fortuna Liga 1. fordulójának eddigi eredményei:

AS Trencsén – FC ViOn Aranyosmarót 4-0 (4-0)

MFK Rózsahegy – FK Szenice 0-0

MFK Tatran Liptószentmiklós – ŠK Slovan 1-4 (0-1)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »