Zelenszkij törekvése, hogy Putyinnal találkozzon, csak PR-erőlködés

Zelenszkij törekvése, hogy Putyinnal találkozzon, csak PR-erőlködés

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök jelzése, hogy készen áll arra, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozzon a tárgyalási folyamat folytatása érdekében, pusztán PR-erőfeszítés – mondta Dmitrij Poljanszkij orosz ENSZ-megbízott első helyettese a Szolovjov Élő TV csatornán.

Russian First Deputy Permanent Representative to the UN Dmitry Polyansky AP Photo/John Minchillo

Poljanszkij – TASS/AP/John Minchillo

Hírdetés

„Ez minden bizonnyal tiszta PR-erőfeszítés” – mondta a diplomata. „A tájékozatlanok nem értik, hogy a csúcstalálkozókat alaposan elő kell készíteni, a napirendet mindkét fél részéről meg kell állapodni, és addigra el kell végezni a szakértői alapmunkát, különben nincs miről beszélni” – fogalmazott.

„Nem mi voltunk azok, akik lefagyasztották a tárgyalásokat. Néhány kapcsolatfelvétel folyamatban van, és bizonyos értelemben választ várunk az ukránoktól a régebben megfogalmazott javaslatokra” – tette hozzá Poljanszkij.

Az ukrán elnök hétfőn kijelentette, hogy csak abban az esetben áll készen találkozni az orosz elnökkel, ha a tárgyalások során szóba kerül a konfliktus lezárásának kérdése.

Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára május 13-án arról tájékoztatott, hogy Moszkva nem utasítja el Oroszország és Ukrajna vezetőinek megbeszélését, de felkészülés nélkül lehetetlen megtartani.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »