Zelenszkij nemzetközi segítséget kért Ukrajna háború utáni újjáépítéséhez

Zelenszkij nemzetközi segítséget kért Ukrajna háború utáni újjáépítéséhez

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti beszédében nemzetközi segítséget kért Ukrajna háború utáni újjáépítéséhez – tájékoztatott a  TASR a DPA ügynökségtől és a The Guardian napilapra hivatkozva.

„Nemcsak hogy mindent meg kell javítani, amit a megszállók elpusztítottak, hanem új alapokat kell kiépítenünk az életünkhöz is, amely biztonságos, modern, hozzáférhető és kényelmes lesz“

– jelentette ki Zelenszkij. Hozzátette: ehhez a tervhez „nagy beruházásokra, új technológiákra és intézményekre, nem utolsósorban pedig reformokra van szükség“.

Hírdetés

Zelenszkij beszédében azt megjegyezte, Ukrajnának a lehető legtöbb kárt kell okoznia az orosz csapatoknak, hogy „minden orosz megjegyezze, Ukrajnát nem lehet megtörni“. Hozzátette: a háború még korántsem ért véget, és egyes területeken a harcok tovább fokozódnak.

Volodimir Zelenszkij virtuálisan részt vesz az Ukrajna helyreállításáról szóló nemzetközi konferencián, amelyet július 4–5. között tartanak a svájci Luganóban. A Denisz Shmihal ukrán miniszterelnök vezette 100 fős ukrajnai delegáció mellett 38 ország és 14 nemzetközi szervezet képviselői is részt vesznek a konferencián. A résztvevők között szerepel Lengyelország és Csehország miniszterelnöke, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője is.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »