Zavarja a látogatókat, ezért leveszik a keresztet a potsdami parlament faláról

Zavarja a látogatókat, ezért leveszik a keresztet a potsdami parlament faláról

Tovább folytatódik a keresztény értékek rombolása Nyugat-Európában. Múlt héten arról írtunk, hogy francia rohamrendőrök ráncigálták ki a papot és a hívőket a párizsi Szent Rita templomból, aminek a helyére egy parkolót terveznek építeni. Most a brandenburgi Landtagban kell levehetővé tenni egy keresztény feszületet.

A látogatók panaszai miatt eltávolíthatóvá teszik a brandenburgi tartományi parlament épületében a Kereszténydemokrata Unió (CDU) frakciótermében lévő keresztet, amit három éve Ferenc pápa is megáldottszámol be a német RBB. A kereszténydemokratáknak, akik a tartományban ellenzékben vannak, először nem tetszett az ötlet, de végül belementek abba, hogy a feszületet mágnessel lássák el, és bármikor leemelhető, illetve visszatehető legyen a falra. A látogatók szerint ugyanis „nem való”a  potsdami Landtagba egy keresztény, vallási jelkép.

A CDU delegációja három évvel utazott el a Vatikánba, ahol Ferenc pápa megáldotta azt a feszületet, amelyet most majd el kell dugni, nehogy „felzaklassa” a parlamenti látogatókat. Steeven Bretz, a CDU képviselője a mágnesessé tett feszület kapcsán úgy fogalmazott:

„Ez már bizarr, mihez vezethetnek az előírások. De biztosak vagyunk benne, hogy a Jóisten védelmének ez nem árt.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »