Zászlófelvonás, békemenet, miniszterelnöki beszéd és ellenzéki gyűlés – 22-23-i programok

Zászlófelvonás, békemenet, miniszterelnöki beszéd és ellenzéki gyűlés – 22-23-i programok

Október 22-én a Műegyetem-Bem tér közti fáklyás felvonulással kezdődnek az ünnepi programok, íme minden, ami eddig ismert és fontos a forradalom 65. évfordulója kapcsán.

Az ünnepségek lebonyolításáért felelős operatív törzs döntése nyomán a járványmentes menetrend szerint rendezik meg az október (22-)23-ai megemlékezéseket Magyarországon az 1956-os forradalom tiszteletére, annak 65. évfordulóján.

A budapesti ünnepségek már 22-én délután 2 órakor elkezdődnek a budai Műegyetemnél, és a szokásoknak megfelelően a Bem térnél érnek véget a napi események, a két helyszín között

fáklyás felvonulás lesz 16 és 17 óra között.

Az egyetemnél Novák Katalin családügyi miniszter, a Bem téren Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mond ünnepi beszédet.

Szombaton (október 23.) reggel 9-kor indulnak a kormányzati szervezésű események a Kossuth téren, a Parlament előtt; felvonják a nemzeti lobogót. 10 és 16 óra között pedig szabadon megtekinthető a Szent Korona az Országház épületében.

Hírdetés

13 órától már a Civil Összefogás Fórum által szervezett Békemenet résztvevői gyülekeznek a Műegyetem rakparton, majd a Szabadság hídon 14 óra után áthaladva mennek az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára, hogy ott meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét 15.30-kor. (A menet pontos útvonaláról ITT írtunk.)

A Terror Háza Múzeumnál, az Új köztemető gyászparkjában a 301-es parcellánál és a Kossuth téren is lesznek még további ünnepi „elemek”.

Fényfestés is lesz (október 22-23.), ennek helyszínei:

  • a Terror Háza Múzeum Andrássy úti épületének falai
  • a Műegyetem falai
  • a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bem téri épületének fala
  • Nagy Imre-szobor környéke (Jászai Mari tér).

A koronavírus-járvány miatti korlátozások alól mentesítő intézkedések kiterjednek az önkormányzati és egyházi eseményekre, valamint

a temetőlátogatások miatt a mindenszentek ünnepe és halottak napja hétvégéjére is.

A tervezhető fővárosi közlekedési változásokról folyamatos tájékoztatás nyújt a BKK különböző felületein keresztül, a főbb tudnivalókat itt foglaltuk össze.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »