Zászlóavatás és hálaadó nap Oroszfaluban

Tegnap Oroszfaluban bensőséges hangulatú, kis ünnepséget tartottak: a helybeliek hálát adtak a gyümölcstermő életért, köszöntötték a kis település időseit, és székely zászlót avattak.

A templomkertben megtartott ünnepség résztvevőit Raff Róbert lemhényi református szórványlelkész köszöntötte, hálát adva az Istennek a bőséges termésért, ugyanakkor egy metaforát használva azt az üzenetet fogalmazta meg a fiatalok irányába, hogy ne féljenek az életet tovább adni, vállaljanak minél több gyereket. „Az oroszfalvi gyümölcsökért adunk hálát, azért, hogy békében élhetünk, az anyagi javakért, és arra kérjük a fennvalót, hogy ismét 6–7 gyerekkel ajándékozza meg a családokat” – mondotta a lelkész.

Hírdetés

Fejér László Ödön háromszéki szenátor Szászfalu után Oroszfalunak is székely zászlót adományozott. Az egyházi területre kerülő lobogó felhúzása előtt ő is köszöntötte az időseket, akik példát mutatnak a következő generációnak, majd felajánlotta a székely jelképet az oroszfalviaknak, arra biztatva őket, hogy érezzék magukénak.

A rövid ünnepségen verset szavalt Radányi Rózália, Takács Juliánna, Szász Gergő és Szász Áron, majd a magyar himnusz is felcsendült.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »