Zárva marad a rimaszombati uszoda

Zárva marad a rimaszombati uszoda

A koronavírus ellen hozott szigorítások jelenlegi enyhítése ellenére sem nyitják meg a nagyközönség számára a rimaszombati uszodát.

Az érvényben lévő rendelkezések értelmében ezen a héten már nyitva tarthattak Szlovákiában az uszodák és az edzőtermek is, de egyszerre legfeljebb hat személyt fogadhatnak. A személyzetnek arcmaszkot kell viselnie, és fokozottan ügyelni kell a termek és a felszerelés fertőtlenítésére. Érvényben van az a szabály is, hogy 15 négyzetméterre csak egy személy juthat.

A rimaszombati uszoda az egyetlen fedett uszoda a környéken, igény tehát volna a nyitva tartására, azonban egy ideig még az enyhítések ellenére sem tudnak látogatókat fogadni.

Hírdetés

Ha meg is nyitnánk az uszodát, minimálisan egy héttel előtte fel kéne azt fűtenünk, így legalább egy hétbe telne mire eltudnánk kezdeni a működtetését. Jelenleg nem fűtjük az uszodát, és a vizet sem melegítjük. Ez volt az egyik fő ok, ami alapján a városvezetők ezt a döntést hozták. A másik fontos tényező, hogy az uszodában megengedett jelenlevők száma igen kevés lehet, s a személyzet is minimum 4 főből kell, hogy álljon – mutatott rá Tibor Barto, a Városi Közterület-fenntartó Vállalat igazgatója.

A héten megfelezett kapacitással már a mozik is újra nyithattak, a gömöri filmkedvelőknek azonban továbbra is várniuk kell a moziélményre és egyelőre csak otthon filmezhetnek. Eva Zibríková, a rimaszombati mozi vezetője a rimava.sk regionális portál érdeklődésére elárulta, hogy az Orbis mozi zárva marad, s csak a további fejlemények tükrében kívánnak dönteni arról, hogy újra megnyissák-e a látogatók előtt.

Több edzőterem viszont megpróbált alkalmazkodni a rendkívüli előírásokhoz, és internetes oldalaikon informálják az érdeklődőket, hogy hétfőtől újra nyitva vannak. A korlátozott számú jelenlét miatt időpontot lehet foglalni, néhány helyen azonban meghatározzák, hogy egy fő mennyi időt tölthet a teremben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »