Zárva lesznek vagy távoktatásra térnek át a művészeti alapiskolák, szabadidőközpontok és a nyelviskolák

Zárva lesznek vagy távoktatásra térnek át a művészeti alapiskolák, szabadidőközpontok és a nyelviskolák

Hétfőtől zárva maradnak, vagy távoktatásra térnek át az művészeti alapiskolák, a szabadidőközpontok, a nyelviskolák, az iskolai klubok és az iskolán kívüli tevékenységek – jelentette be pénteken Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter. A tárcavezető szerint ez az egyik lehetséges intézkedés, amely segít megelőzni, hogy az iskolákban járványgócok alakuljanak ki. A téli szünet korábban kezdődne, a tanítás már december 17-én befejeződne. „Erről még konzultálni kell” – mondta.

A tárca utasításai szerint az iskolákban szigorúan tilos az osztályok keveredése a tornaórán és más órákon is. Lehetőség szerint az étkezdében se keveredjenek az osztályok, más időpontban, külön étkezzenek, szól az utasítás. A kollégiumok OTP üzemmódban fognak működni.

Hírdetés

Az oktatási minisztérium vezetője kiállt az iskolák működéséről szóló döntés mellett, annak ellenére is, hogy a szakértői konzílium más véleményen van. „Az iskolák bezárása nem oldja meg a járványhelyzetet. Azt a védőoltás fogja megoldani” – hangsúlyozta Gröhling. Emlékeztetett arra, hogy a szaktárca rendelkezésére álló adatok folyamatosan igazolják, miszerint az iskolákban nem alakulnak ki fertőzésgócok. A miniszter azt mondta, attól tart, hogy az iskolák ideiglenes bezárása végül hosszabb ideig tartana, ami negatív hatással lenne az oktatásra, valamint a gyerekek mentális állapotára.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »