Zárható szeméttárolókat helyeztek ki az érsekújvári Nyugat lakótelepen

Zárható szeméttárolókat helyeztek ki az érsekújvári Nyugat lakótelepen

Kihelyezték az első betonfülkékbe zárható szemétgyűjtő konténereket a Nyugat lakótelepen. Az érsekújvári testület az egyszerűbb és kivitelezhetőbb variánst választotta.

Két fázisban zajlik a konténerek lecserélése, elsősorban a problémás lakónegyedekben korszerűsítik a szemétlerakatokat. A testület tavaly ősszel három lehetséges variáns közül választotta ki ezt a megoldást. A félig földbe süllyeszthető, vagy a teljesen földbe mélyeszthető konténereket nem tartották megfelelő megoldásnak. A földalatti vezetékek és a szükséges építési engedély miatt a legegyszerűbben kivitelezhető tárolási módot választották. Az új konténereket a trencsénteplici Elkoplast Slovakia Kft-től rendelték, darabonként kétezer euróért. A környéken élők elsősorban arra panaszkodtak, hogy a parkolók egy részét elfoglalják a szemeteskukák, és a kukázók kiszórják az útra a szemetet. Érsekújvárban a háztartási, illetve a vegyes és szelektált hulladék gyűjtésére 1100 literes konténereket használnak.

Néhány helyen új parkolóhelyek lesznek, mivel az új konténerek többségét már nem az út szélére helyezték, hanem a járda túloldalán lévő területre.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »