Zarándokkönyv a Mária-útról

Zarándokkönyv a Mária-útról

Megjelent gróf Bethlen Ist­vánné Mária-úton Boldogasszonnyal című zarándokkönyve. A kötetet a Kairosz Kiadó jelentette meg, és kedd este mutatták be Budapesten.

M�riaBor�t�_b

A könyvről szólva gróf Bethlen Istvánné kiemelte, hogy nem klasszikus zarándokkönyv, hiszen a Maria­zelltől Nagykovácsiig megtett körülbelül 500 kilométeres út közben megélt lelki élmények, kihívások és nehézségek megírása mellett a kulturális élményekről is beszámol.

A kerettörténet maga a zarándokút praktikus tanácsokkal, de a zarándoklat során fontos történelmi helyszíneken járva felidézi saját családja és a magyarság történetének fontos eseményeit, a Bethlen, a Teleki a Tisza-család életének epizódjait vagy éppen Wesselényi Miklós alakját, ismer­tette a szerző. Gróf Bethlen Istvánné hozzátette: a Mária-tisztelet nemcsak a katolikusok, hanem felekezettől függetlenül minden magyar ügye, ezért igyekezett ökumenikus szellemben megírni könyvét.

A Mária-út Közép-Európán átívelő, a Mária-kegyhelyeket összekötő zarándok- és turistaút-hálózat, amelynek teljes kelet–nyugati főtengelye az ausztriai Mariazelltől Csíksomlyóig vezet mintegy 1400 kilométeren át.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »