ZAP: Pénzszórás a kormány kórházi egészségügyi dolgozóknak tett ajánlata

ZAP: Pénzszórás a kormány kórházi egészségügyi dolgozóknak tett ajánlata

A Járóbeteg-ellátást Nyújtók Szövetsége (ZAP) a kormány részéről példa nélküli pénzszórásnak és a közpénzek pazarlásának tartja a kórházi dolgozóknak felajánlott egyszeri támogatást – jelentette ki Jaroslava Orosová, a ZAP elnöke.

„Egyáltalán nem oldja meg a kórházi orvosokkal, nővérekkel és a többi ottani egészségügyi alkalmazottal kapcsolatos problémát, ráadásul óriási szakadékot hoz létre az egészségügy egyes területei között. Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel az emberek egészségével való hazardírozással és keressen rendszerszintű, tartós megoldást, az egészségügyi ágazat minden területét szem előtt tartva, beleértve a járóbeteg-ellátást” – közölte Orosová.

Hírdetés

Hozzátette, hogy az egészségügyi szolgáltatók kétharmada vesz részt a járóbeteg-ellátásban, és rendszerszintű megoldás és megfelelő támogatás nélkül összeomlik ez a szegmens, ami egyben az egész egészségügyi ágazat összeomlását fogja jelenteni Szlovákiában.

Egyelőre nem vezettek eredményre a kormány és az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) tárgyalásai. A kabinet stabilizációs támogatást ajánlott fel azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik december 1-je után is folytatják a munkát a kórházakban. A LOZ szerint ez nem oldja meg a kórházak helyzetét. A szakszervezet vezetői felszólították a politikusokat, hogy nyugtassák meg a nyilvánosságot és folytassák a tárgyalásokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »