Zalánpatakon járt Károly herceg

Zalánpatakon járt Károly herceg

Károly walesi herceg diszkréten, már-már titokban kereste fel a múlt héten erdélyi érdekeltségeit. A zalánpatakiak elmondása szerint szerdán érkezett hozzájuk, és szokásához híven idén is a környékbeli kirándulásokkal töltötte az időt, de úgy hallották, Miklósváron is megfordult.

A kiruccanásoktól az sem vette el a kedvét, hogy az időjárás nem volt mindig kedvező – mint mesélték, arra is volt példa, hogy bőrig ázott. Gyalogtúrán kereste fel a falu pünkösdi rózsában gazdag részét, volt, hogy gyógynövények nyomában járt, és volt medvelesen is.

Hírdetés

Egy idős zalánpataki, Préda Vince azt mesélte, ők már annyira megszokták Károly herceg látogatásait, hogy különös jelentőséget nem is tulajdonítanak neki: ha látják, köszönnek neki, ha integet, visszaintegetnek, és azzal le is tudták a dolgot.

A tévétársaságok arról számoltak be, hogy mielőtt vasárnap Marosvásárhelyen repülőre szállt, Károly herceg megállt a Maros megyei Balavásár községhez tartozó Fületelkén, ahol megtekintette az erdélyi szászok által hagyatékul hagyott – a 60-as évekig döntő többségében ők lakták a falut, ma már a románság van többségben – evangélikus templomot, és üdvözölte a látogatása hírére kiseregletteket.

Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »