Zajlik a székelyföldi dokumentumfilmek szemléje

Zajlik a székelyföldi dokumentumfilmek szemléje

A VII. Székelyföld Napok részeként szervezik meg a 3. Székelyföldi Dokumentumfilm-szemlét. A Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Megyei Tanács által szervezett, október 12-én kezdődött és 23-áig tartó rendezvénysorozat célja kapcsolatot teremteni az alkotók és a közönség között, esélyt adni a személyes találkozásra, bemutatni a helyi dokumentumfilmeket a vidéki települések közösségeinek.

1dokfsz1_b

A szemlén székelyföldi témájú dokumentumfilmeket vetítenek helyi partnerek közreműködésével Kovászna, Hargita és Maros megye több településén, művelődési házakban, kultúrotthonokban, múzeumokban, könyvtárakban, iskolákban, klubokban, kávézókban, galériákban, esetenként a film készítőinek jelenlétében.

A rendezvény igyekszik közösségi élményt kovácsolva a filmvetítésből, a figyelem középpontjába hozni a székelyföldi filmes alkotókat, műhelyeket. Az összes benevezett filmet levetítik Székelyudvarhelyen a városi könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén október 18. és 20. között. Az idei szemlére összesen 15 film nevezett be és 25 helyszínen vetítenek egy vagy több alkotást. A vetítések részletes programja a www.szekelyfoldnapok.ro honlapon olvasható.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »