Z. Kárpát Dániel: nulla százalékos áfát és árcsökkenést követel a Jobbik a válság miatt

Z. Kárpát Dániel: nulla százalékos áfát és árcsökkenést követel a Jobbik a válság miatt

Nulla százalékos áfát és árcsökkenést követel a Jobbik! címmel tartott online sajtótájékoztatót Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, aki arról beszélt, az előttünk álló válság miatt nem véletlenül állt elő pártja az alapvető élelmiszerek áfatartamának csökkentésével, most pedig már egyenesen az 5 százalékos helyett a nulla százalékos áfakulcs alkalmazását javasolják.

“Magyarország kormánya ne nyerészkedjen a magyar családokon egy válság közepén!”

– emelte ki a magyar néppárt országgyűlési képviselője.

Hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy az áfacsökkentés bizonyos esetekben elvezetett az árak csökkenéséhez, más esetekben ugyanakkor egyáltalán nem.

Éppen ezért szorgalmazzák azt, hogy egyszerre csökkenjenek az áfakulcsok, tehát ne lehessen a helyettesítő-termékekkel kijátszani azt a szándékot, hogy kedvezzünk a családoknak, továbbá a Jobbik azt is javasolja, hogy a mindenkori kormány kidolgozzon egy olyan garanciarendszert, amely szavatolja, hogy az áfacsökkentésből valóban árcsökkenés is legyen.

Hírdetés

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis fontos lenne, hogy a kereskedők ne trükközhessenek az átsorolások ideje alatt. Z. Kárpát Dániel konkrét tervet is vázolt ennek kiküszöbölésére.

Mint kifejtette,

ha minden nagykereskedelmi lánc etikai kódexben vállalja, hogy átengedi az árcsökkenést a rendszeren, a vállalás teljesülését pedig online lehetne ellenőrizni, akkor a kereskedőnek nem érné meg “lenyelni” a különbséget.

– vetette fel Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke úgy látja, ha az Orbán-kormánya akarná, el tudná érni, hogy az áfacsökkentésből árcsökkenés is legyen. Mint mondta, javaslatukat letették az asztalra, most már a kabinet térfelén pattog a labda.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »