Z. Kárpát Dániel: Ha ég a ház, ne lapostévét vegyenek!

Z. Kárpát Dániel: Ha ég a ház, ne lapostévét vegyenek!

„A friss hírek szerint az állam közvetett befolyást szerzett a Vodafone-ban, és összességében több százmilliárd forintba kerül a telekommunikációs cég megszerzése, az elmúlt 30 év legnagyobb vállalati felvásárlásának keretein belül.

Éppen ezért adódik a kérdés: ez most a legfontosabb? Ha az állam képes akár csak közvetve ekkora összeget megmozgatni, nem lenne fontosabb ennek mérhető részéből, mondjuk, a bölcsődétől a középiskoláig megmásfélszerezni a béreket! Vagy éppen el lehetne indítani egy országos bérlakásprogramot, hogy tízezreknek ne kelljen horrorisztikus albérleti díjakat fizetni.

Hírdetés

Ekkora összegnek szinte mindenhol jobb helye lenne egy válság közepén, ezért azt követeljük, hogy a forrásokat hasznosítsák ezeken a családokat valóban védő területeken! Ha ég a ház, ne lapostévét vegyenek!”

– fogalmaz Facebook-bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Mint megírtuk, a kormány nemrég jóváhagyta a Vodafone Magyarország 49 százalékos felvásárlására biztosított 425 millió eurós, azaz csaknem 170 milliárd forintos hitelkeretet, amely a Magyar Fejlesztési Bankon (MFB) keresztül biztosítanak állami kezességvállalás mellett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »