Z. Kárpát Dániel: "Gyarmat helyett jóléti Magyarországot!"

A Fidesz-KDNP-s kormánytöbbség a mai napon elfelejtett befáradni a munkahelyére – mondta Z. Kárpát Dániel hétfői sajtótájékoztatóján, holott igen busás fizetéseket osztanak azért, hogy egy országgyűlési képviselő minden egyes esetben, akár egyetért a vita témájával, akár nem, ott legyenek. 

“Mi minden alkalommal hajlandóak és képesek is vagyunk kiállni honfitársaink alapvető létérdekeiért”

– mondta.

Kifejtette, a közelmúltban lezajlott európai uniós tárgyalások kapcsán elképedve állnak azelőtt, hogy a Fidesz-KDNP olcsó kufárkodás szintjére vitte le az Európai Unióval kapcsolatos pénzügyi kérdéseket, miközben ők nemzetstratégiai kérdésként kezelnék azt, hogy Magyarország gyarmati státuszát megszüntessék, az európai térben visszaemeljék méltó helyére, és ne a mindenkori német autógyártók prospektusairól vagy negyedéves adataitól függjön az, hogy a magyar GDP adatok milyenek.

A Jobbik alelnöke hozzátette, az sincs rendjén, hogy bár a DK által benyújtott közleménnyel, és az ő európai egyesült államok modelljével nem tudnak egyetérteni, mindez nem kerülhetett be a diskurzustérbe, és az ellenzéki pártok által megfogalmazott követelményektől megrettenve, a Fidesz-KDNP most már a parlamentbe se hajlandó, nyaralásukat megszakítva befáradni. 

Z. Kárpát hangsúlyozta: a Jobbik Elvi Nyilatkozatában is megerősített, egyértelműen markáns nemzeti keresztényszociális alapokon nyugvó megközelítésébe nem fér bele az az olcsó pénzügyi kufárkodás, amit a Fidesz-KDNP ebből a kérdésből csinált.

Hírdetés

“Azt látjuk, a kormány az európai és a hazai térben is látszólagos háborúkat, retorikai csatákat igyekszik folytatni, eközben letérdel a multik és  a bankrendszer előtt, a magyar gazdaságot pedig olyan gyarmati státuszban tartja, amely még a 2010 előtti, sikertörténetnek a legtávolabbról sem nevezhető időszakában is példátlan volt”

– fejtette ki. 

Az alelnök véleménye szerint nem minden munkahelyteremtési támogatás indokolatlan, az viszont látszik, az egyoldalú adókedvezmények és egyebek nyomán az óriási profitok, amelyek a multicégeknél vagy bankoknál keletkeznek, nagyon sokszor adózatlanul kivándorolnak, s nem gazdagítják a magyar gazdaságot. Amikor pedig egy koronavírus okozta válsághelyzet bekövetkezik, az Audi és az összes nagy, és eddig is kedvezményezett multicég sorban áll az adófizetők forintjaiért, miközben ebből az összegből a Jobbik álláspontja szerint – ahogy azt Jakab Péter is megerősítette -, nem a multicégeket kellene és lehetne kizárólagosan támogatni, hanem azon magyar mikor-, kis- és közepes méretű vállalkozásokat, akik a hátukon viszik az országot, a munkahelyek kétharmadát biztosítják, és akik mindig az utolsó helyen állnak az országban.

A Jobbik világképe egészen más, hangsúlyozta Z. Kárpát: stratégiai szövetséget nem az említett multicégekkel kötnének, hanem a magyar vállalkozókkal, munkavállalókkal, akik érdekképviseleti szempontból mindig a sor vége felé kell kullognak, mert Orbán Viktor 2016-ban is azzal igyekezett idecsábítani a működő tőkét, s kampányolt Szaúd-Arábiában egy konferencián, hogy Magyarországon kellőképp rugalmas a Munka törvénykönyve (Mt.), és a munkabérek is alacsonyak. 

A Jobbik mindkettőn változtatna: a Mt. a magyar munkavállalókat kell, hogy védje, a megalázóan alacsony bérszínvonalat pedig tisztességes, kiszámítható módon kell közelíteni az európai átlaghoz, hiszen a magyar emberek munkája értékes. S bizonyítja ezt az is, hogy a multicégek több ezer milliárdos profitot tudnak generálni az itt élő emberek munkája által.

“Szükség van ezekre a cégekre hazánkban, de szabályozott körülmények között, a közteherviselés jegyében. Az indokolatlanul elpazarolt erőforrásokat a multicégektől visszavennénk, és odaadnánk őket a magyar mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozásoknak, valamint a magyar munkavállalók bérfejlesztésére fordítanánk”

– zárta szavait.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »