Z. Kárpát Dániel az öszödi beszédhez hasonlította Matolcsy kijelentését

Z. Kárpát Dániel az öszödi beszédhez hasonlította Matolcsy kijelentését

Ma a Parlamentben Matolcsy György igazságbeszédét hallhattuk

– mondta Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke, a Gazdasági Bizottság ülése után ahol a Magyar Nemzeti Bank elnökét hallgatták meg.

Az ülésen Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van.

Z. Kárpát Dániel szerint a jegybank elnökének beszéde az öszödi beszédhez hasonló „kitárulkozás” volt arról, hogy hogyan bukott meg az orbáni gazdaságpolitika. A jobbikos képviselő felidézte, hogy Matolcsy György a testület előtt hazánkat a világ öt legsérülékenyebb gazdaságával együtt emlegette.

Hírdetés

És azt is elmondta, hogy a kormány 2021-es költségvetése egyenesen egy gazdasági műhiba volt. Azt is megerősítette amit mi jobbikosok már régóta mondunk, hogy jövőre akár 15-18 százalékos infláció várható

– idézte Matolcsy Györgyöt a Jobbik képviselője.

Z. Kárpát Dániel szerint elképesztő, hogy egy ilyen „igazságbeszéddel” miért vártak ennyi ideig?

Hogyan fordulhatott elő, hogy tíz éven keresztül tudatosan gyengítették a forintot? Hogyan fordulhatott elő, hogy azok akiknek együtt kéne működnie a magyar gazdaság megmentésében, folyamatosan „cicaharcokat folytatnak és egymás bajuszát tépkedik.

A Jobbik országgyűlési képviselője végül kijelentette, a Fidesz alkalmatlan a válság kezelésére, ehhez egy olyan konzervatív megközelítésű, a családokat valóban védő csomagra” van szükség, amely támogatja a vállalkozókat és azokat a fiatal, aktív magyar munkavállalókat is, „akik ezt a nemzetgazdaságot a hátukon húzzák”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »