Z. Kárpát Dániel: A jövő évre tervezett 16 százalékos minimálbér-emelés még arra sem elég, hogy az inflációt kövesse

Z. Kárpát Dániel: A jövő évre tervezett 16 százalékos minimálbér-emelés még arra sem elég, hogy az inflációt kövesse

„Magasabb béreket, segítséget a magyar vállalkozásoknak! A jövő évre tervezett 16 százalékos minimálbér-emelés még arra sem elég, hogy az inflációt kövesse…

Az élelmiszerárak és a lakhatási költségek robbanása, a rezsikiadások emelkedése és a gyenge forint megléte együttesen biztos, hogy rosszabb helyzetbe hozza az átlag alatt kereső munkavállalókat, de még a garantált bérminimum körül keresőket is.

Pedig a kormány három irányba is elindulhatna, ha hozzá szeretnének járulni a bérszínvonal emelkedéséhez!

Egyrészt az állami szférában nem kellene senkivel sem hosszas tárgyalásokat folytatnia, ha legalább az infláció szintjével emelné a juttatásokat!

Hírdetés

Másrészt a multinacionális cégekkel újratárgyalhatná stratégiai megállapodásait, kikötve legalább a bérek vásárlóerejének megőrzését! Ez a vissza nem térítendő támogatások hatalmas összegét látva egyáltalán nem lenne túlzás.

Harmadsorban pedig ne feledkezzünk el arról, hogy a legtöbb munkahelyet Magyarországon a mikro, kis és közepes méretű vállalkozások tartják fenn, nekik viszont sokkal nehezebb kitermelniük a tisztességes béremeléshez szükséges forrásokat, ezért közvetlen segítséget érdemelnek, adókedvezmény és munkahelyfenntartási támogatás formájában.

A Jobbik, mint konzervatív erő számára a magyar vállalkozás a legfontosabb, ezért szerintünk a különböző cafeteria-elemek adózását tovább kellene és lehetne könnyíteni, különös tekintettel a lakhatási célúra, amit nem csak távoli, más városban történő munkavégzés esetén, hanem minden esetben kedvezményesen lehetne biztosítani, mint a munkáltató által adható juttatást.

Összességében tehát a kormány legalább három irányból is segíthetne, minderre határozott vállalást mégis a Jobbik tesz”

– írja Facebook-bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »