XVI. Benedek: „Életem utolsó szakaszában vagyok“

XVI. Benedek: „Életem utolsó szakaszában vagyok“

Testi ereje lassú gyengüléséről írt XVI. Benedek nyugalmazott pápa az olasz sajtóban szerdán közölt levelében, amelyben a 2013-ban lemondott, 90 éves volt katolikus egyházfő az érte aggódó olvasóknak válaszolt – írja az MTI.

A beszámoló szerint XVI. Benedek olasz nyelvű levelében kijelentette, fizikai ereje lassan csökken, és megkezdte „belső”, vagyis lelki zarándoklatát az Úr otthona felé. A nyugalmazott pápa hozzátette, nagy kegyelemnek tartja, hogy élete utolsó és „néha nehéz” időszakában olyan szeretet és jóság övezi őt, amelyet el sem tudott képzelni.

XVI. Benedek 9 soros, kézzel írt levele kedden érkezett meg a Vatikánból a Corriere della Sera olasz napilap római szerkesztőségébe. Az öt évvel ezelőtt lemondott pápa azoknak az olvasóknak válaszolt, akik a ritkán nyilatkozó és ritkán mutatkozó XVI. Benedek egészsége felől érdeklődtek.

Hírdetés

Joseph Ratzingert, a Hittani Kongregáció korábbi vezetőjét, II. János Pál halála után, 2005. április 19-én választották meg pápává. 2013. február 11-én jelentette be, hogy lemond tisztségéről. Lemondását minden előzetes jelzés nélkül közölte a bíborosokkal egy latin nyelvű beszédben, melyben szintén testi ereje fogyatkozására hivatkozott. XVI. Benedek 2013. február 28-án elhagyta a Vatikánt és Castel Gandolfóba vonult vissza. Ferenc pápa március 13-i megválasztása után XVI. Benedek visszatért a Vatikánba, ahol azóta él a pápai állam területén található Mater Ecclesiae kolostorban. XVI. Benedek idén áprilisban lesz 91 éves.

MTI

Nyitókép: CNS photo/Paul Haring


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »