WSieci: egész Európa Magyarországra figyel

Az október 2-i népszavazásról közölt kommentárt legújabb számában a WSieci című konzervatív lengyel hetilap.

Amennyiben a vasárnapi kvótareferendumon a nemek győznek, ez a visegrádi csoport (V4) sikereként is elkönyvelhető lesz, hiszen “a migrációs válság ügyében a tagországok kormányai, ahogy Lengyelország, Szlovákia és Csehország lakosságának többsége is egy hangon beszél a magyarokkal” – véli a honlapon is közölt kommentárban Grzegorz Górny.

A Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztő szerint a hétvégén “egész Európa Magyarországra figyel”. A nemek győzelme ugyanis impulzust jelenthet mások számára is az Európai Unióban, akik Berlin és Brüsszel migrációs politikáját ellenzik – írta Górny, hozzáfűzve: több magyarországi kommentár szerint a kvótareferendumon való részvételi hajlandóság csökkentését célozhatták Jean-Claude Junckernek az utóbbi napokban tett nyilatkozatai, melyeket többen úgy értelmeztek, hogy az Európai Bizottság elnöke kész kihátrálni az állandó uniós menekültelosztási mechanizmusból.

(http://wpolityce.pl/swiat/309621-korespondencja-z-wegier-za-tydzien-referendum-imigracyjne-ktore-bedzie-sprawdzianem-dla-viktora-orbana?strona=2)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »