Wittinghoff Szitáról: A Kádár-rendszer ügynöke aktivizálta magát

Wittinghoff Szitáról: A Kádár-rendszer ügynöke aktivizálta magát

A Kádár-rendszer ügynöke újra aktivizálta magát – így reagált Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Hír TV Newsroom című műsorában Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének keddi sajtótájékoztatójára, amelyen a bevándorlásszervező irodák elleni fellépésre buzdított. A településvezető vérlázító uszításnak nevezte Kaposvár fideszes polgármesterének kijelentéseit.

„Szita Károly, ahogy a levéltári anyagokból tudhatjuk, jó 10 éven keresztül kiszolgálta azt a rendszert, amelyet szerettünk volna meghaladni, a Kádár-rendszert, amellyel kapcsolatban ők előszeretettel szoktak komcsizni, ő ügynökként szolgálta ki azt a rendszert” – szögezte le. A budaörsi polgármester hozzátette: Szita ma uszít egy olyan ember ellen, aki abban az időben és azóta is milliárdokat költ arra, hogy a demokráciát erősítse különböző országokban, így Magyarországon is. „Egyébként a Fidesz számos vezetője is Soros György pénzén tanult” – fűzte hozzá.

Hírdetés

Kiemelte, hogy ezek a civil szervezetek egyáltalán nem menekültek bevándorlásának a szervezésére jöttek létre, hanem olyan alapfeladatokat látnak el különböző településeken, mint a szegények étkeztetése, vagy éppen a tanodák, ahol nehéz helyzetben élő gyerekeket oktatnak. „Vérlázító az az uszítás, amit megenged magának ez az ember” – fogalmazott.

 

Arra a felvetésre, részt vesz-e a Szita Károly által meghirdetett pénteki konferencián, Wittinghoff azt mondta: „természetesen nem”, és eszébe sem jut „elképesztő az egész történtet, egy orwelli világot vet fel”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »