Will Smith döntést hozott az Oscar-díjátadós pofonja miatt

Will Smith döntést hozott az Oscar-díjátadós pofonja miatt

Will Smith lemondott pénteken amerikai filmakadémiai tagságáról a 94. Oscar-díjátadón történt botrány miatt – jelentette a Variety című szakmai magazin a színész közleménye alapján.

Smith a gála másnapján bocsánatot kért Chris Rocktól, akit a 94. Oscar-díjátadó ceremónián megütött, és mindenkitől, akit szerinte ezzel megsérthetett, ennek ellenére a díjátadót megszervező akadémia elítélte Smith viselkedését, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Hírdetés

A díjátadón Will Smith kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Richard király című életrajzi filmben nyújtott alakításáért. A színész azonban röviddel korábban azzal sokkolta a Dolby Színházban ülő több mint 3000 fős közönséget és a tévénézőket, hogy a műsor egyik szereplőjét, Chris Rockot felpofozta, mert a humorista a felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet.

„Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és ünnepeltessenek rendkívüli munkájukért. Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban” – olvasható a közleményben.

Ezután David Rubin akadémiai elnök közölte, hogy elfogadták Will Smith lemondását, és folytatják a fegyelmi eljárást.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »