Wellnessbunkert épít a Vár oldalába az MNB alapítványa?

A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) háromszintes, wellnessfunkciókkal bővített bunkerrendszert építene a Budai Várnegyed oldalába – közölte a 444.hu.

A tervet kedd reggel titkos ülésén tárgyalta a műemléki tanácsadó testület tervtanácsa – írják, hozzátéve: az Úri utca 72. szám alatt található műemlék épületet a Pageo egyébként a Szép Házak Kft.-től vásárolta meg tavaly nettó 795 millió forintos vételáron.

A portál szakmai körökből szerezte meg a tervdokumentáció egyes részleteit. Az elképzelés szerint a Mária Magdolna-templommal szemben álló Úri utcai épület felső szintje ad majd helyet a székháznak, itt lesznek az alapítvány kuratóriumi tagjainak irodái, a földszinten pedig látogatók és vendégek fogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki. Arra következtettek, hogy egy komplett wellness-szekcióval töltenék ki a pincerendszer legalsó szintjét: több pezsgőfürdő és egy óriási medence látszik az alaprajzon, alatta szaunahelyiségeket alakítanak ki.

A legalsó szintről nagyjából 150-160 méter hosszú alagút vezet majd ki az Attila úti bejáratig, ahol a metszetrajzok alapján egy másik látogatóközpont fogadja majd az alapítvány tevékenysége iránt érdeklődőket – teszik hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »