Wekler alteregó a FIDESZ soraiban. Bencsik képvielõ úr idõben megmondta

Kovács Pál úr
államtitkár
Tisztelt Államtitkár úr!
Kedves figyelmébe ajánlom Kovács Pál előadását:

http://youtu.be/IAc87rJH00w

Szerintem Kovács Pál szakmai javaslata a magyar nukleáris tudásipar lehetőségei nem kapta meg a szükséges politikai háttértámogatást.
A politikai háttértámogatás elmaradásának az okát abban látom, hogy a FIDESZ soraiban is, lett egy Wekler Ferenc. (JL)

A reális zöldek azt hitték, hogy a Szentatya kioktatása nem ismételhető meg, de tévedtünk, mert ezen is felül áll Wekler Ferenc kinevezése a Paksi Atomerőműben keletkezett radioaktív hulladék elhelyezésének területére, a Miniszterelnök személyes megbízottjának való kinevezése.
Wekler Ferenc politikai és az abból adódóan gazdasági karrierje a kis és közepes radioaktív hulladékok elhelyezésének a tények meghamisításán alapuló megakadályozására alapozódott.
Wekler közéleti működése miatt, Magyarország több tízmilliárd forintot költött el feleslegesen az atomhulladék elhelyezésének kutatására.
Alaphír: Wekler 100 millió forintot osztott ki önmagának a regionális tanácsban.
Állítólag a „törvény” nem tiltja, hogy politikus is pályázzon EU- s pénzre.
A reális zöldeknek az a baja Weklerrel, hogy mintegy 20 milliárd forint kiöntött a közös kasszából

Reális Zöldek Klub elnökségi véleménye
Wekler Ferencnek
az MTV 1 „Aranyfüst” című műsorában február 5-én elhangzott állásfoglalásáról.

Ismételt lecke a toleranciából

Az önmagát szürkeállományként értékelő a toleranciát főerényként hirdetők egyik reprezentáns képviselőjétől ismét leckét kaptunk a toleranciából. Az MTV 1 február 5-i „ Aranyfüst” című műsora a Paksi Atomerőműben keletkező kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék elhelyezésének kérdésével foglalkozott. A műsorban bejátszásban megszólaltatott Juhos László okleveles gépészmérnök, okleveles energetikai szakmérnök, reaktor szakmérnök véleményét Wekler Ferenc az Országgyűlés SZDSZ-es alelnöke a következő mondattal intézte el: „ Zavaros emberek dolgaira nem igen kell reagálnom.”

A Reális Zöldek Klubnak, de ma már másnak sem kellene ezzel a kérdéssel foglalkozni, hiszen Wekler Úr 1994-98 között amikor pártja kormányzati pozícióban volt nemcsak javasolhatta volna, de konkrétan intézkedhetett volna arról, hogy más helyszíneken is alapos geológiai feltárás induljon el. Talán még arra is módot keríthetett volna a választási ígéretében magát a „ szakértelem kormányának” feltüntetett csapat, hogy négy év alatt lezárja a kis és közepes aktivitású nukleáris hulladék tárolásának kérdését, amit még Németh Miklós magát reform kommunistának nevező kormánya hagyott nyitva és amin így Wekler Úr belovagolhatott a politikába. A Horn kabinet ezt a kérdést is Nagymaros ügyéhez hasonlóan csak tovább görgette. A Reális Zöldek Klub elsők között volt, és már 1994 októberében figyelmeztetett arra, hogy szó sincs a szakértelem kormányzati szerepléséről. Azóta már egyértelműen kiderült a negyvenéves beidegződés hatása, inkább keresték egy vélt új gazda kegyét, mint a konkrét feladatok megoldásának lehetőségét.

Az MTV 1 „Aranyfüst” című műsorában a bejátszásban Juhos László a dolgok mögötti összefüggésekre mutatott rá. Ez a médiákban eddig elhallgatásra került, most már kimondható, ám Wekler Úr részéről zagyvaságnak minősül, hogy a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék elhelyezésének megoldatlansága miatt a Paksi Atomerőmű értéke jelentősen csökken. Ez viszont annak jó, aki így olcsón akar hozzájutni ehhez a ma még a nemzet kezében lévő vagyonhoz, de azok is profitálhatnak belőle akik a gázforrások felett rendelkeznek és a villamos energia termelést globális méretekben az egyre dráguló gázra kívánják alapozni. A vesztes pedig egyértelműen az adófizető magyar állampolgár.

Hírdetés

Miután ezt cáfolni nem tudta Wekler Ferenc, ezért intoleráns módon zagyvaságnak minősítette az energetika szakemberének véleményét.

Budapest, 2000, február 5-én
a Reális Zöldek Klub elnöksége nevében:

Tisztelt Államtitkár úr Wekler Ferenc, FIDESZ alteregóról szóló írás itt érhető el:

http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6137

Bencsik János képviselő úr időben megmondta:
From: [email protected] [mailto:[email protected]]
Sent: Thursday, February 04, 2016 6:52 AM
To: Laszlo Juhos
Subject: Re: Válaszra várva

Kedves Juhos Úr!

Az a megállapításom – amelyet már két évvel ezelőtt is elmondtam az
Országgyűlésben -, hogy a paksi nukleáris beruházás a globális
háttérhatalom általi “megkeresztelkedés” útjára tévedt, s végül
nemzetközi kifizetőhellyé válik.

Tisztelettel: Bencsik János

Budapest, 2019. július 15.

Tisztelettel üdvözli Juhos László, reális zöldek elnöke


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »