Wéber Gábor az F1-szezonról: akár novemberben is lehet változás

Wéber Gábor az F1-szezonról: akár novemberben is lehet változás

A korábbiaknál is hosszabb Formula-1-es szezon kezdődik pénteken. A december 1-ig tartó idény kihívásairól Wéber Gábor szakkommentátor beszélt az InfoRádiónak.

Hosszú lesz a 2019-es Formula-1-es szezon, bár igazándiból “csak néhány hét” különbség a korábbiakhoz képest, amely három hét persze a csapattagoknak mind távollétet jelent. Jelentősége annyi lehet, hogy ennyivel több ideje lehet a csapatoknak fejleszteni – vélekedett az InfoRádiónak Wéber Gábor szakkommentátor a pénteken induló F1-es szezon előtt.

A “hosszabbítás” az élcsapatokat érinti kifejezetten jól, hiszen egy kiélezett helyzetben az év hajrájában, novemberben érkező új alkatrészek hozhatnak érdekességeket.

“Minden eddiginél hosszabb lesz a fejlesztési szezon”

– foglalta össze a 21 futamos idény talán legfontosabb változását Wéber Gábor.

Hírdetés

A Magyar Nagydíj a 12. lesz a futamok sorában, és visszakerült augusztus elejére július végéről. Wéber felidézte, a mogyoródi futamok történetének kezdetén augusztus végén volt a nagydíj, aztán szép lassan csúszott át júliusra.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteken a két szabadedzéssel indul, ezeket magyar idő szerint hajnali 2 és 6 órakor rendezik. Az időmérő edzés szombaton reggel 7 órakor, a futam vasárnap 6:10-kor kezdődik.

Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátor március 10-én az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. Az adásból még többet megtudhatnak a 2019-es szezonról, a változásokról és az esélyekről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »