Wass Albert felolvasómaraton a könyvtárban

A hétvégén rendezték meg immár kilencedik alkalommal országszerte a Wass Albert felolvasó maratont. Idén 68 helyszínen olvastak fel Wass Albert és néhány erdélyi költő műveiből.WASS   ALBERT   felolvasó   est   képei : – ami   történt ;2016.02.26.  péntek 18, 00   óra   és2016.02.27.  szombat   19,00   óra   közötti   időben  …KISKUNFÉLEGYHÁZÁN …a Városi  Petőfi Sándor  Könyvtárban …Klikk a képgalériában minden képre egyenként!http://felegyhazikozlony.eu/sa_hirek/i_kultura_5/i_wass_albert_felolvasomaraton_a_konyvtarban_7694/t_Kult%C3%BAra%20-%20Wass%20Albert%20felolvas%C3%B3maraton%20a%20k%C3%B6nyvt%C3%A1rban/index.html#http://felegyhazikozlony.eu/sa_hirek/i_kultura_5/i_wass_albert_felolvasomaraton_a_konyvtarban_7694/t_Kult%C3%BAra%20-%20Wass%20Albert%20felolvas%C3%B3maraton%20a%20k%C3%B6nyvt%C3%A1rban/index.html#prettyPhoto[gallery7694]/8/

Kiskunfélegyháza már 7. alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. A 15 órás felolvasás megnyitóján Gulyás László, helyi szervező Hegedűs Gergely, országos főszervező köszöntőjét tolmácsolta. Hegedűs Gergely 9 évvel ezelőtt találta ki, és rendezte meg több helyszínen az első felolvasómaratont, így levelét most mind a 68 helyszínen hallhatták.

Városunkban a rendezvényt megtisztelte dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, aki köszöntőjében elmondta, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy őrizzük hagyományainkat és őrizzük a szívünkben a lángot, mégpedig úgy, hogy olvassuk az erdélyi írók műveit. Kiskunfélegyházán rendkívül színes és érdekes programsorozattal várták a felolvasómaratonra érkezőket. Elhangzottak dalok, irodalmi műsorok, és még táncot is jártak a Padkaporos együttes tagjai.

A Kiskunfélegyházi Művészeti Iskola diákjai is emelték zenéjükkel a színvonalat. A felolvasáshoz csatlakoztak a város iskolái és a Nyugdíjas Klubok is. Szombaton a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarán Wass Albert dombormű koszorúzására került sor, ahol Héjja Bella előadásában tárogató dallamokat hallhattak a jelenlévők. Ezt követően a Széljáró Balladás együttes adott koncertet.

A program zárógondolatait Kállainé Vereb Mária mondta el, mely után

Kiss Ákos Jenő előadásában

Wass Albert Üzenet haza című verse hangzott el.

A felolvasást minden helyszínen ezzel a verssel és a Szózat eléneklésével zárták.

Forrás:  2016. február 29. 13:30, V.K.  tollából

Beküldte Olvasónk és Támogatónk Anna Viola

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Belföld, Előadás, Erdély, Esemény, Irodalom, Kultúra, Vers, Zene Tagged: Kiskunfélegyházi Művészeti Iskola, SZÓZAT, Wass Albert, Wass Albert felolvasó maraton


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »